Anasayfa Mobil GTA: San Andreas iOS Platformunda Piyasaya Çıktı!

GTA: San Andreas iOS Platformunda Piyasaya Çıktı!

GTA San Andreas'ın mobil sürümü çıktı!
GTA San Andreas'ın mobil sürümü çıktı!
GTA San Andreas'ın mobil sürümü çıktı!
GTA San Andreas’ın mobil sürümü çıktı!

Rockstar Games’in eski GTA oyunlarını mobil sürüme çevirme macerası San Andreas ile devam ediyor.

GTA III ve GTA: Vice City’nin ardından bir başka GTA oyunu olan San Andreas da artık mobil pazarındaki yerini aldı. Aylar öncesinde haberi duyurulan oyun ilk olarak iOS platformu için çıktı.

Açık-dünya konseptine dayanan efsanevi oyun, App Store üzerinden iPad, iPhone ve iPod Touch için indirilebiliyor. Oyun, orijinalinde olduğu gibi 3 büyük şehir ve 70 saatten fazla oynama süresi vaat ediyor. Yeni Apple donanımı sayesinde oyunun grafiksel kalitesi de artırılmış. Karakter modellemeleri de yenilenmiş.

GTA: San Andreas, iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 5c, 5. Nesil iPod Touch, 2. ve 3. Nesil iPad 2, iPad Air, iPad mini ve Retina destekli iPad mini cihazlarında çalışıyor. Öte yandan iPhone 5/5s/5c ya da 4. Nesil ve üstü iPad cihazlarında daha hızlı performans alınıyor. Grafikler daha dinamik, gölge ve çevre yansımaları daha güzel gözüküyor.

Önceki mobil sürümlere göre GTA: San Andreas’ın dokunmatik oynanabilirliği düzeltilmiş. Sanal analoglar yardımıyla hem karakter hem de kamera rahatlıkla yönetilebiliyor. Oyuncuların isteğine bağlı olarak 3 farklı kontrol düzeni var. Kontrol ayarlarında özelleştirme de yapılabiliyor.

Alternatif olarak iOS için hazırlanmış oyun kumandalarıyla da oynama imkanımız var. Logitech tarafından piyasaya sunulan PowerShell oyun kumandası da GTA: San Andreas’ta destek veriyor.

Rockstar Social Club sayesinde bulut-tabanlı olarak oyunu kaydedebilme imkanı var. Yani cihazınızı oyun ortasında kapatsanız bile kaldığınız yerden devam edebileceksiniz.

iOS işletim sistemi dışında sırada Android, Amazon Kindle Fire tabletler ve Windows Phone akıllı telefonlar var. Rockstar Games’in açıklamasına göre oyunun bu sürümleri de ay sonuna kadar piyasaya sunulacak.

iOS kullanıcıları App Store aracılığıyla GTA: San Andreas’ı 9.99 Dolar karşılığında satın alabiliyor. Oyunu satın almak için site sayfasına göz atabilirsiniz.