Anasayfa Haber Minecraft PlayStation Platformuna Geliyor!

Minecraft PlayStation Platformuna Geliyor!

Minecraft'ın Playstation 3 sürümü 18 Aralık'ta çıkıyor!
Minecraft'ın Playstation 3 sürümü 18 Aralık'ta çıkıyor!
Minecraft'ın Playstation 3 sürümü 18 Aralık'ta çıkıyor!
Minecraft’ın Playstation 3 sürümü 18 Aralık’ta çıkıyor!

Playstation oyuncuları da sonunda Minecraft’a kavuşacak!

Günümüzün en büyük fenomenlerinden biri haline gelen Minecraft’ın PlayStation platformuna çıkışına çok az bir süre kaldı. 2013 Gamescom etkinliği sırasında Sony tarafından duyurulan Playstation 3 sürümü 18 Aralık’ta oyuncularla buluşacak.

Minecraft’ın Xbox 360 sürümü, Mayıs 2012 tarihinde piyasaya sürülmüştü. Sony, yetkilileri Minecraft’ı kendi platformlarına getirmek için fazlasıyla uğraş verdi. Hatta Sony yetkilileri oyunun yaratıcısı ve Mojang firmasının kurucusu Notch’a altın kaplama bir PlayStation 1 vermişti. Bariz bir rüşvet olmasına karşılık, Notch kendine has espri anlayışıyla hediyeyle beraber kablo gönderilmemesi konusunda yakınmıştı.

Anlaşılan o ki, bu uzun süreç içerisinde Sony yetkilileri Notch’u kandırmayı başardı. Oyun ilk olarak PlayStation 3 platformu için gelecek. Oyuna ait modların hepsi PSN üzerinden indirilebilecek. PlayStation 4 ve Vita sürümlerinin ise 2014 yılı içerisinde piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Xbox sürümünde olduğu gibi Playstation sürümünü de 4J Studios geliştirecek. Oyunun fiyatının 19.99 Dolar olacağı açıklandı. Minecraft’ın PlayStation 3 sürümü için de bir fragman yayınlandı.