Anasayfa Haber Facebook, SportStream’i Satın Aldı

Facebook, SportStream’i Satın Aldı

Facebook Twitter

Facebook, spor verileri toplayan SportStream’i satın aldı!

Facebook, süregelen sosyal medya rekabetini canlı tutmak için yeni bir firmayı satın aldı. Yaklaşık 2 yıl önce San Francisco’da kurulan SportStream, Facebook ekibine katıldı.

SportStream, spor karşılaşmaları hakkında sosyal medya üzerinden veri topluyor. Toplanan veriler, içerik editörleri aracılığıyla yayına alınıyor. Bu sayede gerçek zamanlı spor haberleri alınabiliyor.

Facebook, Twitter ile uzun yıllardır bir rekabet halinde. Kullanıcılar, Twitter sayesinde platform üzerinden anında haber paylaşabiliyor. Bu da spor karşılaşmalarının olduğu zamanda oldukça işe yarıyor. Gerçek zamanlı olarak paylaşılan spor haberleri, anında dünya gündemine oturuyor.

Facebook bu sayede bir açığı kapatabilir. SportStream sayesinde kullanıcıların kendi aralarında haberleşebilecekleri bir yayın ağı oluşturulabilir. Firma her ne kadar hashtag (#) özelliğini getirmiş olsa da, Twitter’ın popülerliğine yenik düşüyor.

Anlaşmanın finansal detayları açıklanmadı. Hem Facebook hem de SportStream yetkilileri, yapılan anlaşmadan mutlu ayrılmış gözüküyor. İlerleyen günlerde yeni uygulama hakkında daha fazla detay paylaşılacak.