Anasayfa Haber Nautiz X1 Sağlamlılıkta Nokia’ya Kafa Tutuyor

Nautiz X1 Sağlamlılıkta Nokia’ya Kafa Tutuyor

Nautiz X1

Nautix X1, zor koşullarda üst seviyede dayanıklılık gösteren bir telefon olarak tasarlandı.

Piyasadaki akıllı telefonların geneline bakıldığında, üst seviyede dayanıklılık gösteren pek fazla cihaz yok. iPhone’lar tasarım açısından her ne kadar hoş gözükse de, ekranları en ufak çarpışmalarda bile tozla buz oluyor. Nokia’nın yeni serisi Lumia ise dayanıklılık testlerinden başarıyla çıkıyor. Ancak gene de yetersiz kaldığı noktalar yok değil.

Eğer iş gereği zorlu şartlarda çalışıyorsanız Nautix X1 tam size göre bir telefon. Nautix X1’in arkasındaki firma, ürettikleri cihazın mobil pazarındaki en dayanıklı telefon olduğunu iddia ediyor.

Nautiz X1, IP67 güvence belgesine sahip. Yani su ve toza karşı en yüksek seviyede dayanıklılık sağlıyor. Ayrıca ordu tarafından sağlanan STD-810G standartına da sahip. Bu standart nemlenmeye, titreşime, şoka, yüksek ve düşük sıcaklıklara karşı da güvenlik sağlıyor. Telefonun bu kadar dayanıklı olması onun kaba bir görüntüye sahip olduğunun kanıtı değil. Oldukça yumuşak hatlara sahip telefonun ağırlığı 180 Gram kadar.

Telefonun 4-inçlik, güneş ışığında parlama yapmayan dokunmatik ekranı var. Ekran Gorilla Glass ile korunuyor. İçerisinde 1 GHz’lik çift çekirdekli işlemci var. 1 GB RAM ile donatılmış. Ayrıca Bluetooth ve Wi-Fi bağlantı noktalarını destekliyor. Özel tasarım bir pusula, u-blox GPS ve 5 Megapiksellik kamerası da cabası.

İşletim sistemi olarak Android 4.0 Ice Cream Sandwich seçilmiş. İsteğe bağlı olarak Microsoft’un Windows Embedded Handheld 6.5 işletim sistemine de boot edilebiliyor.