Anasayfa Haber Android’li Çakma iPhone 5C’ler Japonya Pazarına Sürülecek

Android’li Çakma iPhone 5C’ler Japonya Pazarına Sürülecek

ioPhone 5

ioPhone 5C adıyla üretilen Android işletim sistemli telefonlar, Japonya pazarını vuracak!

Apple ürünlerinin Japonya pazarındaki etkisi neredeyse sıfırdı. Microsoft, Google ve BlackBerry ürünlerini tercih eden Japon müşterilerin kararı değişmiş olabilir. Geçtiğimiz Eylül ayında yapılan bir araştırmaya göre müşterilerin Apple ürünlerine olan ilgisi üst seviyeye çıktı.

Iosys adı verilen bir teknoloji outlet mağazası bu ilgiyi paraya dönüştürecek bir fırsat yakalamış. iPhone 5C’ye benzeyen ve içerisinde Android 4.2 işletim sistemi olan telefonlarını çok yakında pazara sürecekler. ioPhone 5 adıyla piyasaya çıkacak telefonlar birebir iPhone 5C kopyası. Ancak içerisinde Android işletim sistemi var. Öte yandan teknik özellikler bakımından da iPhone 5C’ye hiç benzemiyor.

ioPhone 5’in 480×854 çözünürlüğe sahip. İçerisinde 512 MB RAM var. Gücünü ise Mediatek’in ürettiği çift çekirdekli işlemciden alıyor. 4 GB hafıza alanı bulunan ioPhone 5’in 2 megapiksellik bir kamerası var. Öte yandan karşılaştırma yapmak gerekirse; iPhone 5C’nin 640×1136 çözünürlük sağlayan bir ekranı var. 1 GB RAM ve çift çekirdekli A6 işlemciye sahip. 16 ve 32 GB olarak iki farklı sürümle piyasaya sürülen iPhone 5C’lerin 8 Megapiksel kamerası mevcut.

Bu özelliklerle karşılaştırıldığında ioPhone 5, iPhone 5C’nin çok kötü bir kopyası. Sadece tasarım açısından birebir benzeyen bu telefonun bekleyenleri de şaşırtıcı bir biçimde oldukça fazla. Cuma günü satışa sunulacak telefonların fiyatının 15.490 Yen (Yaklaşık 310 TL) olduğu açıklandı.

Ayrıca oldukça amaçsız ve amatör bir reklam filmi paylaşılmış: