Anasayfa Teknoloji Biliminsanları Fareleri Kullanarak Yaşlanmayı Geri Çevirdi!

Biliminsanları Fareleri Kullanarak Yaşlanmayı Geri Çevirdi!

Laboratuvar Faresi

Avustralyalı ve ABD’li biliminsanları, fareler üzerindeki deneyleri sonucunda yaşlanmayı geri çevirebildiklerini açıkladı!

Bilim dünyası bir kez daha bizleri şaşkınlığa uğrattı. Bir grup biliminsanı, geliştirdikleri bileşim sayesinde yaşlanmayı geri çevirebileceklerini açıkladılar. Bu bileşim, laboratuvar fareleri üzerinde denendi. Kas yapısındaki yaşlanmayı geri çeviren bu bileşim, insanlar üzerinde de denenebilir.

İlk bulgulara göre farelerin daha enerjik hareket ettikleri ortaya çıktı. İltahaplanma olasılığında düşme gözlemlendi. İnsüline direncine karşı da büyük gelişmeler sağlandığı belirtildi.

Araştırma, Cell dergisinde yayınlandı. Ekibe göre bu çalışma insanlarda da kullanılabilir. Hem de 1 yıl içerisinde. Bileşimin, yaşlılığı durdurmuyor. Tersine çeviriyor! Yani basit bir mantıkla 80 yaşındaki bir insan 20 yaşındaki enerjisine ve gücüne sahip olabilecek.

New South Wales Üniversitesi Genetik Profesörü David SinclairNeredeyse 20 yıldır yaşlanma üzerinde moleküler seviyede çalışıyorum ve yaşlanmanın geri çevrilebileceği günü göreceğimi sanmıyordum. Biraz bile yavaşlatabilirsek, kendimizi şanslı görürüz diyorduk” dedi.

Sinclair, araştırmanın zorlu olduğunun ancak insan vücuduna adepte edilebileceğini söylüyor. Zorlu kısmı ise maddiyat. Önümüzdeki yıllarda bu bileşenin herkes tarafından satın alınabilecek düzeyde pazara sunulması planlanıyor. Ancak bunun için masrafları karşılayacak destekçi bir firma gerekiyor.