Anasayfa Haber Winamp Kapanmayabilir!

Winamp Kapanmayabilir!

winamp_logo

Yılların eskitemediği medya yürütme programı Winamp, kapanmayabilir.

Yaklaşık bir ay kadar önce, Winamp programının sahibi AOL tarafından müzik platformunun desteklenmeyeceği ve indirmeye açık olmayacağı açıklanmıştı. Winamp’n son gününün bugün, yani 20 Aralık 2013 Cuma olması gerekiyordu. Ancak yeni çıkan bir söyentiye göre Winamp belki de bizlerle daha da uzun bir süre birlikte olacak.

TechCrunch’ın isimsiz kaynaklardan aldığı bilgilere göre Winamp’ın sahibi AOL, Winamp ve Shoutcast için potansiyel bir alıcı ile görüşmelerini sürdürüyor.  Shoutcast, bilindiği gibi AOL’nin canlı müzik akışı servisi. Söylentinin raporunda yazanlar, bir anlaşmanın yapılmaya çok yakın olduğunu ve anlaşmanın son safhalarında olunduğunu vurguluyor. Söylentiyi haber yapanlar Winamp’ın -daha önce duyurulduğu gibi- Cuma günü kapanacağına inanmıyorlar. Bu konuda AOL tarafına bakıldığında ise ortada resmi bir açıklama bulunmuyor.

Daha önce Microsoft’un da Winamp’ın haklarını almak istediği öne sürülmüştü. Ancak şimdiye kadar Microsoft bu söylentiler hakkında konuşmadı. Winamp’ı seven geliştiriciler, AOL’nin Winamp’ı açık kaynak yazılım haline getirip öyle bırakmasını istiyorlar. Ayrıca Change.org’da Winamp için düzenlenmiş olan imza kampanyası, 46 bini aşkın imzayla yoluna devam ediyor.