Anasayfa Makale İncelemeler Thermaltake Water Pro 3.0 İncelemesi

Thermaltake Water Pro 3.0 İncelemesi

Sonuç

Thermaltake Water Pro 3 (22)

Thermaltake Water 3.0 Pro; bir önceki versiyonu Water 2.0 Pro’nun radyatör ölçülerinde ve pompa devir hızında bir miktar artış, fan devirlerinde ise düşüş sağlanarak piyasaya sürülmüş, 120mm’lik radyatöre sahip kapalı devre bir su soğutma sistemi. “Kapalı devre” derken; yazının başında da bahsettiğimiz gibi hortum bağlantılarının fabrika çıkışı pompa ve radyatöre sabitlenmiş ve kullanıcının bu duruma müdahale edememesinden bahsediyoruz.

151 x 120 x 49mm ölçülerinde ve tamamen alüminyumdan üretilen radyatörü, piyasada bulunan pek çok hazır su sisteminin 27mm’lik radyatörünün neredeyse iki katı daha kalın. Kalınlık, yüzey alanının artması ve bu sayede soğutma performansının da katlanması anlamına geliyor. Çift fan desteğini arkasına alan Water 3.0 Pro, sessiz çalışan pompası ve 11mm kalınlığındaki kauçuk türevi katlanmaz/kırılmaz hortumları ile sağlam bir alt yapıya sahip. 326mm uzunluğundaki hortumları ile, şu an piyasada bulunan tüm kasa modelleri ile rahatlıkla uyum sağlayacaktır. İlave olarak; pek çok hava soğutmadan daha kolay olan montaj sistemi, acemi kullanıcıların bile rahatlıkla başarabileceği bir ergonomi sağlıyor.

Water 3.0 Pro’nun 120mm’lik çift fanının, tam devirde çalıştığı zaman kullanıcısını rahatsız edecek bir gürültü değeri üretmesi can sıkıcı bir durum. Richter ölçümlemesinde olduğu gibi sayıların artarak değil katlanarak ifade edildiği bir değerlendirme sisteminde (dBA), 53,5dBA, özellikle sessiz ortamlarda “çok gürültü” anlamına geliyor. Ancak grafiklerde yer alan gürültü değerlerini uzay montaj sistemde aldığımız ve Water 3.0 Pro’yu kasa içine yerleştirdiğinizde, gürültü seviyesinin bir miktar daha düşeceğinin hatırlatalım.

An itibariyle 100$ civarına satın alabileceğiniz Water3.0 Pro’nun fiyatı, üst seviye hava soğutma ürünleri ile hemen hemen aynı fiyatta. Ama; ürünün düşük fan devri ve orantısal olarak düşük gürültü seviyesi ile elde ettiği yüksek başarım, pek çok üst seviye hava soğutmadan daha iyi.