Anasayfa Makale Retropat En Saçma İcatlar!

En Saçma İcatlar!

Retro Gramofon

Yüzyıllar boyunca gelişen teknoloji içerisinde kendisine yer bulamayan, gelmiş geçmiş en saçma icatları sizler için listeledik!

Sanayi Devrimi’ni takiben teknoloji de inanılmaz bir hızla gelişti. Önceleri mekanik aksam ile çalıştırılan aletler, yerini buhar gücüne bıraktı. Sonrasında ise yavaş yavaş elektrik enerjisine döndük. Bu da teknoloji alanında inanılmaz bir sıçrama yaşattı. Takibi yıllarda Nükleer Enerji derken, insanoğlunun uzaya atılma macerasının ilk önemli adımlarını atmış olduk.

Tamam bu gelişmeler iyi hoş, birçoğu sayesinde bugün günlük hayatımızda bize çok normal gelen cihazları kullanabiliyoruz. Bir de madalyonun öteki kısmında, asla bir işe yaramayacak, dönemin verdiği gaza ortaya çıkartılmış icatlar var.

Şimdi isterseniz, görenin yüzünde gülümse bırakan bu en saçma icatlardan bazılarına bir göz atalım:

Cat Mew

Cat Mew

Bu cihazın temelinde, fareleri korkutmak vardı. Bir kediye benzeyen top kafa içerisinden belirli aralıklarla kedi miyavlaması geliyordu. Ara sıra da ışık yakıyordu. Ancak cihaz fareleri kaçırmada pek işe yaramadı.

Hubbard Elektrometresi

Hubbard Elektrometresi

Scientology akımının kurucusu ve aynı zamanda ünlü bir bilimkurgu yazarı olan L. Ron Hubbard tarafından geliştirilen bu cihaz sayesinde bitkilerin acı çekip, çekmediği ölçülmeye çalışılıyordu. Domateslerin kesilirken çığlık attığını iddia eden Hubbard’ı sadece vejeteryanlar kaale almıştı.

Işıklı Lastik

Işıklı Lastik

Goodyear tarafından geliştirilen bu lastiklerin, tam olarak ne amaçla piyasaya sürüldüğünü bilmiyoruz. Ancak piyasaya çıktığı gibi kısa sürede toplatılmış.

Monowheel

Monowheel

1860’ların sonlarına doğru icat edilen Monowheel, geleceğin taşıma aracı olarak görülüyordu. Kullanıcı bir çember içerisine oturuyor ve teker kişinin etrafında hareket ederek ilerlemesini sağlıyordu. İlerleyen yıllarda motorlu modelleri de piyasaya sürüldü. Ancak 1930’lu yıllara gelindiğinde üzerindeki ilgiyi kaybetti.

Gaz Saldırılarına Karşı Korumalı Bebek Arabası

Bebek Arabası

1938 yılında icat edilen bu bebek arabası, İngiltere’de büyük patlama yaşamıştı. Nazi Almanya’sının yükselişe geçtiği bu dönemde, İngilizler, ülke çapında yapılabilecek bir gaz saldırısından çok korkuyordu. Bu yüzden kendi bebekleri için bu kapalı kutuyu icat etmişlerdi. Bebeği gezdiriyorsun da, çocukcağız nefes alamıyor, gökyüzünü göremiyor?

Aile Bisikleti + Dikiş Makinesi

Aile Bisikleti

Pazar günü ailecek dışarı çıkmak istediğinizde kullanmak istediğiniz araç bu! Baba ve oğul olarak bisikleti ilerletirken, kızınızı da ön tarafa oturtup manzara seyretmesini sağlayabilirsiniz. Haa unutmadan! Bir de dikiş makinesi var. Evin annesi boş mu dursun? Siz gezerken o da sökükleri diker.

Ateş Ederken Fotoğraf Çeken Altıpatlar

Silah Foto

Bu silah nasıl bir kafanın ürünüdür bilmiyorum ama gerçekten bir ruh hastasının işi. Birini öldürürken son anını ölümsüzleştirmek(!) istiyorsanız bu silah tam size göre. Tetiği çektiğinizde hem mermiyi ateşliyorsunuz hem de fotoğraf çekiyorsunuz.

Aklıma şu geldi:

Köpek Tutucu

Köpek Tutucu

Bu icat sahipsiz köpekleri yakalamak için değil. Köpeklerin sahipleri tarafından kıskıvrak yakalanması için geliştirilmiş bir mekanik tutacak. Hayvanları o kadar seviyorsun ama neden tutamıyorsun arkadaşım?