Anasayfa Haber Google, Audi İle Beraber Arabalara Android’i Getirecek

Google, Audi İle Beraber Arabalara Android’i Getirecek

Audi

Google, Android işletim sistemini etkin bir şekilde arabalarda kullanmak için Audi ile beraber çalışacak.

Google’ın Android işletim sistemi için büyük planları var. Bu planlardan en önemlisini arabalar oluşturuyor. Devasa arama motoru, işletim sistemini arabalarda kullanmak üzere bir dizi proje üzerinde çalışıyor. Ancak şimdiye kadar amacına hiç bu kadar yaklaşmamıştı.

Yapılan açıklamalara göre Google ve Audi, Android işletim sistemine sahip yeni bir arabayı CES 2014 Fuarı sırasında tanıtacak. Daha önce mobil cihazlar üzerinden yayınlanan araba uygulamaları görmüştük. Bu seferki, uygulamalardan farklı. Çünkü aracın donanım yapısını çalıştıran Android işletim sisteminden bahsediyoruz.

Sadece bu iki firma değil, donanım altyapısı için Nvidia’nın da yardımının olacağı belirtildi. Bu sayede navigasyon, eğlence ve iletişim özelliklerinin hepsi tek bir yerde toplanabilecek.

Google’ın bu projeye hız vermesinin arkasında Apple ile olan rekabeti yatıyor. Apple, iOS in the Car projesi için BMW, Daimler ve birçok araba üreticisiyle anlaştığını açıklamıştı. Fakat detaylar şekillenmemişti. Google’ın bu hamlesi ona yeni bir pazarda, hiç beklemediği kadar büyük bir karla geri dönebilir.