Anasayfa Haber NSA Evinize Girecek Bir Yolu Her Zaman Buluyor!

NSA Evinize Girecek Bir Yolu Her Zaman Buluyor!

nsa

NSA, online olarak sipariş edilen teknolojik araç-gereçlerin hepsini takibe alıp, araya girebiliyor.

Snowden belgeleri ile ortaya çıkarılan NSA skandalının bir sonu yok gibi gözüküyor. Öyle ki, bu derin çukura taş atsanız asla ses çıkmayacak gibi gözüküyor.

Sızdırılan belgelerin ardından dünya kamuoyunda, inanılmaz bir tartışma süregeliyor. Medya kuruluşları, Snowden belgelerinden güç alarak bu skandalın içine iyicene girip, yeni haberler buluyorlar. Son haber ise ünlü Der Speiegel’den geldi.

Alman medya kurumunun açıklamasına göre NSA, teknolojik araç-gereçler için verdiğiniz online siparişleri takibe alıp, araya girebiliyor. Örneğin, internet üzerinden yeni bir teknolojik cihaz aldınız. Ne olduğu önemli değil. Yeni bir sürücü, router, monitör kablosu, usb bellek vs. Adını siz koyun. NSA bu siparişi ortadan kaldırarak, kendi deposunda tuttuğu, içerisine kendi yazılımını yerleştirdiği cihazı size gönderiyor.

NSA’nın kataloğunda Seagate, Samsung, Cisco, Huawei, Dell gibi firmalar var. İşin kötüsü bu firmaların NSA’nın yaptığından haberleri yok. En azından aktarılan bilgiler böyle.

İşlem çok basit. Online olarak alışveriş yapıyorsunuz. Ancak mağazanın deposundan yola çıkan cihaza NSA el koyuyor ve birebir aynısını size yolluyor. Hiçbir şeyden kuşkulanmıyorsunuz. Çünkü içindeki belgelere kadar herşey eksiksiz olarak bulunuyor. Tek sorun ise cihazın buglanmış yani yazılımsal açıdan değiştirilmiş olması. Artık NSA tarafından takip ediliyorsunuz!

NSA’nın katoloğunu Advanced/Acces Network Technology (ANT) adı verilen bir bölümü üstlenmiş durumda. Bu bölümde Tailored Acces Operations (TAO) adındaki beyaz yakalı hackerler, cihazlar içerisine yazılım yerleştiriyor.

Hatta ve hatta Gölge İnternet adı verilen bir teknoloji sayesinde, her gün girdiğiniz sitelere bile sızabiliyorlar. Siz Facebook’a ya da Linkedln hesabınıza girdiğinizi zannediyorsunuz. Ancak girdiğiniz ve sosyal paylaşımlarınızı yaptığınız site NSA’ya ait.

Son olarak Der Spiegel, NSA’nın ortaklarıyla beraber kullandığı özel bir iletişim ağını da ortaya çıkardı. Bu özel iletişim ağı SEA-ME-WE4 adıyla biliniyor. Avrupa, Kuzey Afrika ve Asya bölgelerine okyanus altından devasa kablolar ile bağlanıyor.