Anasayfa Haber NSA’dan iPhone’lara Özel Yazılım

NSA’dan iPhone’lara Özel Yazılım

iPhone NSA

NSA’nın hazırladığı yazılım işinize yarayacak diye hemen sevinmeyin. Bu yazılım, zararlı yazılımlardan!

NSA’nın 2008 yılında geliştirdiği bir yazılım gün yüzüne çıktı. iPhone akıllı telefonlar için geliştirilen yazılım sayesinde NSA, kullanıcıları yakından takip edebiliyor. DROPOUTJEEP adı verilen zararlı yazılım, Snowden belgelerine bağlı olarak ortaya çıkarıldı.

DROPOUTJEEP telefona yüklendikten sonra kısa mesajları okuyabiliyor, rehberinizi kontrol edebiliyor hatta GPS üzerinden konumunuzu ortaya çıkarıp NSA’ya gönderebiliyor. Elbette uzaktan mikrofonunuzu ve kameranızı açıp kayıt altına alabiliyor. Uzun lafın kısası, bu yazılım iPhone’a yüklendikten sonra tüm yaptıklarınızı takip edebiliyor.

Yükleme işleminin nasıl gerçekleştiği henüz bilinmiyor. Ancak uzaktan ya da elle yüklendiğine dair bazı kanıtlar mevcut. Daha önceden yayınladığımız haberde, NSA’nın gönderilen elektronik cihazlara kendi yazılımlarını yükleyebildiğini açıklamıştık. O habere buradan ulaşabilirsiniz. Yani NSA’nın bu işlemi yapması oldukça kolay.

Bugüne kadar kaç tane iPhone’a bu yazılımın bulaştığı bilinmiyor. Ancak 2008 yılından beri var olmasından dolayı, neredeyse tüm iOS ağına yayıldığını düşündürüyor. Bu da oldukça korkutucu bir tablo olarak karşımıza çıkıyor.