Anasayfa Haber Windows XP Kullanımı Hızla Düşüyor

Windows XP Kullanımı Hızla Düşüyor

Windows Xp Logo

Windows XP kullanımı hızla düşerken, Windows 8.1 de Vista’dan daha çok tercih edildiğini göstermeye başladı.

Geçtiğimiz aylarda Net Applications firması tarafından yayınlanan istatistiklerde, PC’lerde Windows XP kullanımının %31,22 olduğu açıklanmıştı. Firma, işletim sistemlerine dair kullanım istatistiklerini güncelledi ve yayınladı. 2013’ün Aralık ayının raporlarına göre Windows XP nihayetinde değer kaybetmeye ve efsaneleşmeye başladı.

Söz konusu istatistiklere göre Windows XP’nin piyasadaki yüzdesi 27,84 değerine düştü. Kasım ayında kaybedilen yüzde 3,38’lük düşüş, Microsoft’u bayağı sevindirmiş olmalı; çünkü Microsoft, 12 yaşındaki işletim sistemini kullanan kullanıcıların Windows 7, 8 ya da 8.1’e yükseltmelerini istiyor.

2013 Aralık ayının işletim sistemi kullanım dağılım istatistikleri açıklandı.
2013 Aralık ayının işletim sistemi kullanım dağılım istatistikleri açıklandı.

Geçtiğimiz Ekim ayında Windows 8 kullanıcılarına ücretsiz güncelleme olarak sunulan Windows 8.1 ise 2007’de çıkışını yapmış olan Windows Vista’dan daha fazla kullanılıyor. Piyasada %3,5’lik bir kullanım payı bulunan Windows 8.1, bu değerle piyasada %3,46’lık kullanım payı bulunan Vista’nın önüne geçmiş bulunuyor. Windows 8’e bakıldığında ise, %6,65’lik kullanım payı ile yeni sürümünden daha önde görünüyor. İki işletim sistemi birlikte baz alındığında ise marketin %10,15’ini oluşturuyorlar, bu da Kasım ayında %9,3’lük payın daha da arttığını gösteriyor.

Windows 7 ise dünyada şu anda en çok tercih edilen işletim sistemi olarak görünüyor. Kasım ayında %46,64 olan market payı, Aralık ayında %49,26’ya yükselmiş.