Anasayfa Haber Oyun Platformları Saldırı Altında!

Oyun Platformları Saldırı Altında!

Space Invaders

Steam ve Origin’in peşinden Battle.net’in de serverlarında yavaşlama fark edildi. Saldırının çapı gittikçe büyüyor.

Gün içerisinde sabaha karşı başladığına inanılan bir DDoS saldırısıyla karşı karşıyayız. Aslında tek bir saldırı değil. Yapılan saldırıların ortak noktası oyun platformları. Öncelikle Valve’in oyun platformu Steam’de bazı problemler ortaya çıktı.

Server bağlantı hataları üzerine, oyuncular envanter kısımlarına bile bakamadı. Steam yaklaşık 1 saat boyunca kapalı kaldı. Server ya da platform bakımı gibi bir açıklama da Steam’in herhangi bir sosyal medya sayfasında gözükmemesi de kafaları karıştırmaya yetti.

Daha sonrasında Twitter üzerinde chFtheCat ve Larceny isimli iki kullanıcının yaptığı paylaşımlardan yola çıkılarak, Steam’a karşı DDoS saldırısına başladığı anlaşıldı. Daha öncesinde de EA firmasının Origin platformu tamamen kapandı. Oyuncular hiçbir oyuna bağlanamadı. DERP adındaki bir grubun, EA serverlarına saldırdığı açıklandı.

Saldırılar sadece bununla kısıtlı kalmadı. Son haber Blizzard’ın Battle.net platformundan geldi. Takip edenlerin fark edeceği üzere, Blizzard da Steam ve Origin gibi benzer bir platform oluşturmuştu. Battle.net böylece iyiden iyiye bir oyun platformu haline gelmiş oldu. Bugün yapılan açıklamalara göre DDoS saldırılarından, Battle.net de nasibini aldı.

Henüz bu 3 platformun yetkililerinden bir açıklama gelmedi. Ancak tahminlerimize göre, saldırıları durdurmak için canla başla uğraşıyorlar.