Anasayfa Haber CES 2014’te Yeni Windows – Android Hibritleri Olacak

CES 2014’te Yeni Windows – Android Hibritleri Olacak

asus

Bazı PC üreticilerinin Windows – Android hibriti olan bilgisayarları bulunuyor. Ancak söylentilere göre CES 2014’te daha fazlası olacak.

Bilgisayar denilince akla ilk gelen markalardan olan ASUS, Transformer Book Trio ile hibrit bilgisayar piyasasında halihazırda bulunuyor. Transformer Book Trio, ayrı donanımlarda ayrı işletim sistemlerini (Windows 8 ve Android) aynı zamanda çalıştırabiliyor. CES 2014 öncesi çıkan söylentilere göre ise ASUS’un Transformer Book Trio’suna rakip olacak yeni Windows – Android hibrit bilgisayarlarının tanıtılacağı yönünde.

Söylentiler, Aralık ayında Time’ın internet sitesinde bazı PC üreticilerinin CES 2014’te “PC Plus” başlığı altında yeni Windows – Android hibritlerini tanıtacağını yazmasıyla başladı. The Verge’den gelen, ismi verilmeyen kaynaklardan alınan bilgilere göre ise Intel, bu tür bilgisayarlarda çalışabilecek donanım parçaları tasarlıyor. “Çift işletim sistemi” adı altında tasarlanan bu parçaların Microsoft’un yazılımı içerisinde sanallaştırma teknolojisiyle Google’ın işletim sistemini çalıştıracağı söyleniyor.

CES hakkında yapılan duyurular Intel’in ve bu tür bilgisayar hazırlayacak üreticilerin arkasında dursa da, The Verge’ün raporuna göre Microsoft ve Google bu planı desteklemeyecek. Üstelik sitede Patrick Moorhead’in “Microsoft bunun olmasını istemez.” dediği görülüyor.

ASUS’un dışındaki firmaların hibrit bilgisayarlarından örnek verecek olursak Samsung’un Ativ Q modeline bakabiliriz. Bilgisayar henüz piyasaya sürülmemiş olsa da 2013’te duyruulan modelde, Intel işlemci üzerinde hem Windows hem de Android işletim sistemleri çalıştırılabiliyor. PC ve Mac için bulunan BlueStacks programı ile de kullanıcıalr çoğu bilgisayarda Android işletim sistemini çalıştırabiliyorlar.