Anasayfa Haber Google Otomobil Üreticileriyle Anlaştı

Google Otomobil Üreticileriyle Anlaştı

Android Araba

Android işletim sistemini otomobillere getirme projesinin ilk adımı tamamlandı.

Google’ın Android için ileriye yönelik planları olduğunu sürekli belirtiyoruz. Son olarak Android işletim sistemini otomobillere getirmek istiyorlardı. Bununla ilgili haberi daha önceden Google, Audi İle Beraber Arabalara Android’i Getirecek başlıklı haberimizde vermiştik.

Devasa arama motoru bu projede önemli bir adımı tamamladı. Haber Google’ın resmi blogundan paylaşıldı. Open Automotive Alliance (OAA) adı verilen bir birlik sayesinde Android işletim sistemi arabaların içerisine yüklenecek.

Google bu proje için Audi, General Motors, Honda ve Hyundai gibi devlerle anlaştı. Teknoloji alanında Nvidia’nın da desteğini yanına alan Google’ın önünde hiç engel kalmadı.

OAA’nın temel amacı otomobillere yeni teknolojileri getirerek, açık bir platform haline getirmek. Böylece şoförlere yeni tecrübelere sunulabilecek. Benzer şekilde Apple’ın da Siri teknolojisi üzerinden bazı planları var. Bunun için BMW, Toyota ve Honda ile anlaşmıştı. Ancak Google’ın ortaya kurduğu birliğin ortaya çıkaracakları da merak ediliyor.

Şu an yollarda milyarlarca araç çeşitli cihazlara bağlı. Ancak yeni teknolojilere entegre edilme konusunda bazı problemlerle karşılaşılabiliyor. Bu problemler genelde otomobil üreticileri tarafında oluyor. Çünkü hiçbiri yazılım konusunda, bir Google ya da Apple kaadar başarılı değil. Yani ortaya çıkan tecrübeler biraz yavan kalıyor.

Bu sayede hem geliştiriciler hem de kullanıcılar için yeni bir pazar açılabilir. OAA’nın planları hakkındaki ilk detayların CES 2014’te ortaya çıkması bekleniyor.