Anasayfa Haber Lenovo’dan Daha Hafif ve İnce Horizon 2

Lenovo’dan Daha Hafif ve İnce Horizon 2

Lenovo Horizon

Lenovo, Horizon adındaki all-in-one bilgisayarının daha ince ve hafif modelini yapacak.

Geçtiğimiz yıl, Lenovo IdeaCentre Horizon isimli bir all-in-one bilgisayar piyasaya sürmüştü. 27 inçlik bu bilgisayar, Windows 8 işletim sistemi çalıştırıyor, ayrıca bir tablet bilgisayar olarak da sınıflandırılıyordu. Lenovo’nun bu adımından sonra Dell, HP ve Sony gibi markalar benzer ürünler çıkarsa da Lenovo’nun ekran büyüklüğü ile yarışamadılar.

Lenovo tarafından yeni yapılan açıklamaya göre ise firma, CES 2014’te Horizn’un yeni sürümünü sunacak. Bu yeni sürüm, eski sürümden daha ince ve daha hafif olarak tasarlanmış. Horizon 2, yaklaşık 7 kiloluk ağırlığıyla eski Horizon sürümünden aşağı yukarı 1.2 kilo daha hafif olacak. Cihazın özelliklerinden bahsedecek olursak, ekran büyüklüğü ilk Horizon ile aynı bırakılmış. Ancak kullanıcıya sunulacak seçeneklerle 1920×1080 ya da 2560×1440 çözünürlük destekleyen ekranlardan biri tercih edilebilecek.

Intel’in, model numarası henüz belli olmayan, Core i7 yongasından güç alacak olan bilgisayar, 8 GB RAM belleğe sahip olacak. 500 GB’lık hard disk barındıracak olan bilgisayar, önbellek işlemlerinin hızlı tamamlanabilmesi için 8 GB SSD bulunduruyor. Tıpkı ilk sürümü gibi Horizon 2 de bir yerde veya masada duracak şekilde tasarlanmış. 

Horizon 2’de ek olarak NFC desteği de bulunuyor. Lenovo, cihazın bu özellik sayesinde daha kullanışlı ve daha fazla özellik barındıran bir hal aldığını şu sözlerle sarf ediyor:

Örneğin, Aura arayüzü etkinleştirilmiş ve masada yatay bırakılmış bir Horizon 2’yle kullanıcılar artık bilgisayarlarından ya da akıllı telefonlarından direkt olarak evdeki ağ bağlantılarından fotoğraf ve videolara ulaşabilecekler. Bunu yapmak için Android cihazlar için üretilen Horizon uygulaması kullanılabilir. Akıllı telefonunu sallayan kullanıcılar, telefondaki içeriğin Horizon 2’nin ekranına “düşmesini” sağlayabilecekler. Cihaz, Horizon 2’nin ekranına koyulduğunda da cihazdaki içerikler Aura arayüzü sayesinde Horizon 2’ye çekilebilir. Ayrıca kullanıcılar Aura üzerinden fotoğraf düzenleyip Facebook’ta paylaşabilirler.

Lenovo, Horizon 2’yi Haziran ayında piyasaya sürecek ve başlangıç fiyatı 1.499 Dolar olacak.