Anasayfa Haber Sharp’tan 8K Çözünürlüğe Sahip Gözlüksüz Üç Boyutlu Televizyon

Sharp’tan 8K Çözünürlüğe Sahip Gözlüksüz Üç Boyutlu Televizyon

sharp 8k 3d

Sharp, televizyon anlayışına bambaşka bir boyut getiriyor. 8K çözünürlüklü üç boyutlu TV, hem de gözlüksüz…

Sharp, geçtiğimiz yıllar içerisinde 8K TV adına birçok çalışma yaptı. Şirketin yeni attığı bu adımla, birden fazla teknoloji tek bir cihazda birleşiyor. Sharp, CES 2014 fuarında 85 inç genişliğinde, 8K çözünürlük sunan hem de gözlüksüz 3D teknolojisine sahip yeni bir televizyon duyurdu.

Böylesine bir cihaz için akıllara şu soru geliyor: “Gerçekten gerekli mi?” Zira daha 4K içerikler bile piyasada çok az bulunuyorken, hem 8K çözünürlük hem de gözlüksüz üç boyut için biraz fazla erken gibi görünüyor. 7680×4320 piksel çözünürlük desteği sunan televizyonun gözlüksüz üç boyut deneyiminin ise vasat olduğu söyleniyor. Cihazın görüş açısının çok dar olduğu ve merkezden ayrılıp yan taraflardan bakıldığında görüntünün çok kötü bir hal aldığı belirtiliyor.

Sharp, teknolojinin sınırlarını zorlayıp, “Artık bunları da yapabiliyoruz!” dese de, kullanıcıların işine yaramayacak ve piyasada değer görmeyecek bir ürün çıkarması kendileri açısından pek de akıllıca olmayacaktır. Hem kullanışlı hem de mükemmeli yaptıklarında kullanıcılar firmaya gereken değeri verecektir.