Anasayfa Haber BMW, Akıllı Saat Uygulamasını Tanıttı

BMW, Akıllı Saat Uygulamasını Tanıttı

BMW Uygulama

Dünyaca ünlü araba üreticisi Samsung Galaxy Gear ile uyumlu yeni uygulamasını tanıttı.

Alman araba üreticisi CES 2014 Fuarı sırasında, Samsung Galaxy Gear ile uyumlu çalışan uygulamasını tanıttı. BMW’nin uygulaması araba-mobil cihaz arasındaki bağlantıyı yansıtan en başarılı uygulamalardan biri olarak gösterildi.

Araba üreticileri, ilgi çekecek gelişmeleri Detroit Otomobil Fuarı’na saklıyor. BMW’nin elini çabuk tutup, yeni geliştirdiği teknoloji ve yazılımı CES Fuarı’nda tanıtması, şaşkınlıkla karşılandı. Son zamanlarda mobil platform ve arabalar arasındaki gelişmeler hızla büyüyor. Firmanın bu çalışmalarda öncül olmak istediği bilinmekte.

Uygulama şu an için sadece BMW i3 serisi elektrikli arabalarında çalışıyor. Galaxy Gear kullanıcıları bu uygulamayı yükledikten sonra, araçlarının durumunu saniye saniye kontrol edebilecek. Aracın batarya durumundan tutun da, navigasyon ve takvim hareketlerine kadar birçok özelliği barındırıyor. Kapıların, camların kapalı olup olmadığı bile kontrol edilebiliyor. Ayrıca soğuk bir gündeyseniz, araca binmeden önce uzaktan klimayı açma komutu verebiliyorsunuz.

Benzer uygulamaların bu kadar çok özelliği bulunmuyor. Google’ın birçok araba firmasıyla OAA birliğini kurduğu biliniyor. BMW bu birlik içerisinde yer almıyor. Apple’ın Siri için planları dahilinde BMW firmasının ismi geçiyordu. Ancak Alman otomobil üreticisi, Siri çalışmalarından önce Android’e destek vererek, kendi yol haritasının ne kadar önemli olduğunu vurgulamış oldu.

Uygulamanın en ilgi çekici kısmı ise otonom kullanıma fırsat tanıması. Yani aracın kendi kendini sürmesi. Uygulamaya verilecek basit komutlar sayesinde, şöfor elini bile kıpırdatmadan aracını park edebiliyor. BMW’nin bu teknoloji üzerinde çalıştığı biliniyordu. Ancak benzerlerine göre inanılmaz bir kalite sergiliyor. Direksiyon ve pedallar arasındaki harmoni, görülmeye değer. Acil bir durumda, tek bir butona basarak kontrol tekrar ele alınabiliyor.