Anasayfa Haber Sony, Windows İşletim Sistemini Düşündüğünü Doğruladı

Sony, Windows İşletim Sistemini Düşündüğünü Doğruladı

sony windows phone

Sony, Microsoft ile Windows Phone cihaz konusunda görüştükleri söylentisini doğruladı.

Xperia serisiyle ve genelde Android cihazlarla piyasada olan Sony, Microsoft ile Windows Phone cihaz üretimi hakkında görüştükleri söylentisini doğruladı. Firma henüz Windows Phone işletim sistemiyle çalışan bir cihaz planlamamış olsa da gelecekte böyle bir cihaz piyasaya sürülmesinin muhtemel olduğu belirtildi.

TechRadar’ın hazırladığı rapora göre, Sony, yalnızca tek bir işletim sistemine bağlı kalan bir üretici olmak istemiyor. Sony, 2011’de Ericsson ile ayrıldıktan sonra Android işletim sistemine yoğunlaşmıştı. Bu işletim sistemiyle çalışan tablet bilgisayarlar ve akıllı telefonlar üretti. Geçmişe baktığımızda Sony’nin Microsoft ile Windows işletim sistemli VAIO dizüstü bilgisayarlar ve Windows Mobile 6.x çalıştıran telefonlar konusunda birlikte çalıştığını görüyoruz. Ancak günümüzde Sony, Windows Phone’dan uzak durdu ve Microsoft ile bu konuda bir işbirliğinde bulunmadı.

Daha önce, Sony’nin 2014’te Windows Phone tabanlı akıllı telefonlar üreteceğine dair bir söylenti bulunuyordu. Şimdi ise TechRadar’ın Sony ile yaptığı röportajda Sony Mobile Avrupa Müdürü Pierre Perron bu konuda şöyle konuşuyor: “Sony’nin uzun vadeli planları için Microsoft dahil birkaç ortağımızla daha görüşüyoruz. Tek bir işletim sistemine dair üretim yapma gibi bir niyetimiz yok, bu tarz bir eylemin geleceği olduğunu düşünmüyorum.”

Perron’a göre, Sony, Google ile ortaklığında Android işletim sistemi içeren cihazlarıyla çok iyi bir uyum yakalamış. Ancak Google’ın Sony’nin rakiplerine karşı olan tutumu, Sony’yi endişelendiriyor. Bu durum da Sony’nin diğer seçeneklere yönelmesinin açıklaması olabilir.

Perron, yakın zaman içerisinde bir Windows Phone işletim sistemli cihaz düşünülmediğini ve Microsoft ile olan görüşmelerin sadece yüzeysel olduğunun altını çizdi.