Anasayfa Haber Radical RXC Turbo Yola Çıkmaya Hazır

Radical RXC Turbo Yola Çıkmaya Hazır

Radical Turbo RXC

Bir yarış arabasına benzeyen Radical RXC Turbo, Birleşik Krallık yollarına çıkmaya hazırlanıyor.

Radical Sportscars isimi ufak bir otomobil üreticisi var. Bu firmanın araçlarının neredeyse tümü, sokaklara çıkamıyor. Çünkü hepsi yarış arabası olarak dizayn ediliyor. Radical firmasının tüm araç serisi, saçmalık derecesinde hızlılar. Bu da yasalar gereğince, araçların yola çıkmasını engelliyor.

Ancak Radical RXC Turbo adı verilen araç, Birleşik Krallık yollarına çıkmaya hazır. Bir yarış arabasına benzemesine rağmen, teknik özellikleri ve motor hacmi bakımından ucu ucuna, yollara çıkmaya hak kazanıyor.

Yeni Radical RXC Turbo, Autosport International Fuarı sırasında tanıtıldı. 454 beygir gücündeki aracın kaputunun altında 3.5 litrelik Ford EcoBoos V6 motor bulunuyor. 677 Nm tork kapasitesine sahip aracın ağırlığı yaklaşık 1 ton. Yani Mazda’nın MX-5 modelinden biraz daha hafif.

Araç 100 Km/h’a 2.6 saniyede ulaşıyor. Üst hız sınırı ise 297 Km/h’e kadar ulaşıyor. 7-vitesli Quaife şanzımana sahip. Fren balatalarında ise gerçek yarış arabalarında kullanılan teknoloji ve tasarım kullanılmış.

Radical RXC Turbo 129.000 Sterlin (Yaklaşık 470.000 TL) fiyatla satışa çıkacak. Hem yarış, hem de sokaklara uygun modellerinin olacağı belirtildi.