Anasayfa Haber Trending Topic Facebook’a da Geliyor!

Trending Topic Facebook’a da Geliyor!

Geçtiğimiz dönemde Twitter’ın Hashtag özelliğini kendi sistemine entegre eden Facebook, Twitter’ın en popüler yapılarından birisi olan Trending Topic yapısını da kendi sitesine koyacağını duyurdu.

facebook-trending-desktopTrending Topic, seçtiğiniz bölgedeki popüler konuları veya hashtagleri derleyip gündemi kullanıcılara sunan bir sistem şeklinde çalışıyor. Facebook da aynı yapıyı “Trending” adı altında kullanıcılarına sunmaya başladı.

Kullanıcının ilgisini çekebilecek ve çokça bahsedilen konular, artık kullanıcının Haber Kaynağı’nın sağ üst köşesinde görünecek şekilde yerini alacak. Önümüzdeki iki hafta içerisinde başlayacak özelliği ilk etapta Amerika, Kanada, Hindistan, İngiltere ve Avustralyalı kullanıcılar deneyebilecek.

Facebook’ta Haber Kaynağı ve yeni gelecek olan Trending özelliği üzerine çalışan mühendis Chris Struhar, bu özelliğin sıkça geçen kelimeler ve hashtaglerden derleneceğinden, aynı zamanda kişilerin Haber Kaynağı’nda geçen kelimelerden derlenerek daha kişisel bir şekilde sunulacağından bahsetti. Kullanıcı, Trending bölümündeki başlığa tıkladığında o konunun geçtiği sayfalara ve Herkese Açık gönderilere ulaşabilecek.

Daha önce Google+’tan arkadaş çevresini, Twitter’dan hashtag yapısını entegre eden Facebook; Trending Topic sisteminden sonra daha neleri alacak göreceğiz.