Anasayfa Makale Pratik Samsung Galaxy Note 3 USB 3.0 Performans Testi

Samsung Galaxy Note 3 USB 3.0 Performans Testi

Samsung Galaxy Note 3
Samsung Galaxy Note 3

Samsung’un amiral gemisi telefonu Note 3’ün USB 3.0 performansını test ettik ve bu arabirimi, USB 2.0 ile karşılaştırdık.

USB 3.0 hayatımıza gireli epey uzun bir zaman geçmesine rağmen cep telefonlarımıza ilk defa Note 3 ile girdi. Adına yakışır bir biçimde USB 3.0 arabirimini barındıran Note 3, bu arabirimin avatanjını özellikle de dosya aktarımı yaparken hissettiriyor. Normal şartlarda USB 2.0 ile 30 MB/s üstüne çıkamazken 2.0 ile bu değer 60 MB’a kadar ulaşabiliyor.

USB 3.0 sadece dosya aktarımında değil, aynı zamanda şarj konusunda da daha avantajlı. USB 2.0, 500 miliamper güç sunarken USB 3.0 900 miliamper güç sağlıyor ve cihazların daha hızlı şarj olmasını sağlıyor. Ek olarak USB 3.0 ile yapılan bağlantı daha stabil oluyor ve telefonun kablo üzerinden yapılan güncellemelerde bağlantının kopması gibi bir sorunda brick olmasının önüne geçiyor.

USB 3.0 tüm bu avantajların yanında geriye dönük uyumluluğu da kaybetmiyor. Dileyen kullanıcılar Note 3 cihazlarını USB 2.0 şarj aletleriyle şarj edebiliyor ve yine USB 3.0 kabloları ile veri aktarımı yapabiliyor.

Son olarak USB 3.0’ın nimetlerinden yararlanmak için kabloyu bağlasanız da bu özelliği devreye sokmanız grektiğini belirtelim ve sizi testimizle baş başa bırakalım: