Anasayfa Haber Kullanıcılar Spotify Üzerinden Ürünlerini Satabilecek

Kullanıcılar Spotify Üzerinden Ürünlerini Satabilecek

Spotify Ürün

Müzisyenler ve kullanıcılar, kendi ürünlerini Spotify üzerinden satabilecek.

Spotify, müzik platformunu geliştirecek yeni özellikler getiriyor. Müzisyenler ve kullanıcılar, bugünden itibaren kendi eşyalarını satışa çıkarabilecek. T-shirtler, plaklar, posterler, kupalar, özel albümler Spotify güvencesiyle satılabilecek. İşin güzel tarafı ise Spotify bundan herhangi bir kesinti yapmayacak.

Hali hazırda Spotify’den 200 farklı müzisyenin eşyaları bulunuyor. Bunların arasında Led Zeppelin, Beastie Boys, Bon Jovi gibi ünlü gruplar var. Yeni özellik sayesinde duyulmamış müzisyenler ve tasarım konusunda uzman kullanıcılar da ürünlerini pazara ekleyebilecek.

Ürünler satıcı-alıcı arasında gerçekleşecek. Ürün satmak isteyen kullanıcının, Spotify’nin ortaklarından Topsin’in D2C servisinde üyeliğinin olması yeterli

Kullanıcılar sadece 3 tane ürünü satışa koyabilecek. Ürün Spotify yetkilileri tarafından uygun görüldüğünde pazara eklenecek. Spotify’ın ürünlerden kesinti yapmayacağını söylemiştik. Ancak Topspin’in ürün başına belli bir kesinti yapacağı belirtiliyor.

Bu servis şu an için sadece ABD, Birleşik Krallık, İrlanda, Avustralya, Yeni Zellanda, Danimarka, İsveç, Norveç ve İzlanda için geçerli. Spotify’in ilerleyen süre içerisinde diğer ülkelerde de destek vereceği açıklandı.