Anasayfa Haber 300 Mbps Mobil İnternete Kavuşuyorlar

300 Mbps Mobil İnternete Kavuşuyorlar

SK Telecom

Güney Kore’de servis sağlayıcılardan SK Telecom’u kullananlar, 300 Mbps internete kavuşuyorlar.

Türkiye daha fiber internete yeni yeni geçerken, dünyada olan gelişmeler, insanı gerçekten hayrete düşürüyor. Türkiye’de “Turbo 3G” isminde bir teknoloji mevcutken, haliyle 4G’ye ihtiyacımız bulunmuyor. Ancak bu teknolojileri de aşan Güney Koreli servis sağlayıcısı SK Telecom, kullanıcılarına 300 Mbps hızında internet sunmaya hazırlanıyor.

İkisi 10 MHz, biri 20 MHz hızında üç farklı bant kullanarak gelişmiş bir LTE ağı oluşturmaya söz veren SK Telecom, böylelikle sunduğu internet hızını 300 MBps değerine çıkarmayı amaçlıyor. Bu durumda, dünya çapında çoğu servis sağlayıcısını geçiyor.

Firma, bu teknolojiyi kullanıcılarının hizmetine sunmaya başlamadan önce, OEM ve yonga üreticilerle konuşacağını ve bu hızı kaldırabilecek uluslararası standartta bir teknoloji sağlayacağını belirtti. İşin bu kısmının, bu yılın sonuna doğru biteceği düşünülüyor.

300 megabit bile çok büyük bir değerken, firmanın yaptığı açıklamaya göre Şubat ayında gerçekleşecek olan Mobil Dünya Kongresi fuarında SK Telecom standında 450 megabit hızına kadar çıkılabilecek. Söz konusu teknolojinin ve hızın piyasada yer alması ne kadar süreceğini ise zaman gösterecek.