Anasayfa Haber Android’in Başı Zararlı Yazılımlarla Dertte!

Android’in Başı Zararlı Yazılımlarla Dertte!

Android Malware

Zararlı yazılımların %99’unun Android işletim sistemine saldırdığı söyleniyor.

Cisco’nun hazırladığı, dünya çapındaki popüler mobil işletim sistemleri hakkındaki rapor, geçtiğimiz günlerde yayınlandı. Raporda en ilgi çekici detay, zararlı yazılımların %99’unun Android’e yönelik hazırlanmış olması.

Geliştirilen zararlı yazılımların %99’u Android işletim sistemine saldırıyor. Bu oranın %71’lik kısmı web siteleri aracılığıyla Google’ın işletim sistemine bulaşıyor.

Geçtiğimiz Ekim ayında, Google’un CEO’su Eric Schmidt, Androi işletim sisteminin iPhone’dan daha güvenli olduğunu söylemişti. Ancak bu açıklama elde edilen son raporlarla karşılaştırıldığında, Schmidt’in sözlerinin tam tersini gösteriyor.

Cisco’nun raporunda, Java bazlı internet sitelerine yönelik de birçok saldırı yaşanıyor. Web içeriklerinin %91’i Java’ya saldırıyor. Bunlardan en bilindik olanı, kullanıcıyı Java güncellemesi yönünde sahte yönlendirmeler yapılması.

Goole Play platformunda da durumlar pek iyi değil. Popüler uygulamaların, onlarca sahtesi bulunuyor. Platform üzerinde temizlik yapılsa da, Android’in açık kaynak koduna sahip olması, kötü düşünceli kimseler için saldırılara açık bırakıyor.