Anasayfa Oyun Vikingler Geliyor!

Vikingler Geliyor!

war_of_vikings_01

War of The Vikings ile balta savurmayı öğreneceğiz!

İçinde kılıç, kalkan ve zırh olan oyunlardan hoşlanıyorsanız, Paradox Interactive firmasının adını da mutlaka duymuşsunuzdur. Mount & Blade serilerinin dünya piyasalarına dağıtımını yapan bu firma, pek çok oyun yapımcısı stüdyoyla çalışıyor. Bu stüdyolar arasında Orta Çağ savaşlarını konu alan aksiyon oyunları yapanların sayısı da az değil.

Bu firmalardan biri de Stockholm merkezli olan Fatshark. Yakın zamanda çıkardıkları War of The Roses: The Kingmaker ile isimlerini duyuran ve oyunculardan büyük ilgi gören Fatshark, bu temayı seri haline getirmeye çalışıyor. War serisi oyunların temelinde Orta Çağ silahları, zırhları ve dövüş teknikleri yer alıyor. War of The Roses onbeşinci asırda İngiltere’de geçen hanedanlar arası iç savaşı konu alıyordu. Lancaster ve York olarak iki taraftan birini seçiyor, sonra da çeşitli haritalarda savaşıyordunuz. Tabii War serisinin en önemli özelliklerinden biri, tıpkı M&B: Warband‘ın çoklu oyunculu sisteminde olduğu gibi, tüm maçların gerçek insanlara karşı oynanması. Oyunun dövüş sistemini öğrenmek ve başarılı şekilde rakiplere karşı kullanmak, ekipmandan çok daha önemli.

war_of_vikings_02

Vikinglerin çağı geliyor

Fatshark‘ın bu yıl çıkaracağı War of The Vikings aynı temel yapı üzerine kurulu olacak, ancak gerek oyun sistemi, gerek grafik teknolojisi olarak bir önceki oyundan biraz daha gelişmiş, daha rafine olması bekleniyor. Bu oyunda da iki taraftan birini seçerek insan oyunculara karşı yapılacak büyük multiplayer maçlar ana yapıyı oluşturuyor. Ancak burada War of The Roses ile büyük bir fark olacak, seçilebilecek iki taraf arasında ciddi bir kültürel fark var.

Oyundaki iki taraftan biri olan Saksonlar, onuncu asırda İngiltere topraklarında önemli krallıklar kurmuşlardı. Hristiyanlığı kabul etmiş olan Saksonlar, denizin ötesinden gelen Vikingler‘in savaştaki becerisine ve taktiklerine aşina değildiler. Daha iyi çeliğe sahip olan Saksonlar ağırlıklı olarak kılıç ve ağır zırhlar kullanıyorlardı. Öte yandan Vikingler, yani modern İskandinavların ataları, takım çalışmasını benimseyen, daha hafif zırhlar giyen ve balta kullanmakta ustalaşmış savaşçılardı.

war_of_vikings_03

İşte War of The Vikings bu iki farklı kültürün savaş alanında karşılaşmasını ve bundan doğan sonuçları bilgisayar ekranlarımıza getirmeyi amaçlıyor. Bu oyunda da hem kişisel dövüş beceriniz, hem de takım arkadaşlarınızla olan uyumunuz çarpışmaların sonucunu belirleyecek. Oyuncular kullanmayı tercih ettikleri silah türüne göre farklı dövüş tekniklerini benimseyebilecek, donanımlarını buna göre geliştirebilecekler.

War of The Vikings bu yıl içinde piyasada olacak. Tam da Vikings dizisinin ikinci sezonunu hevesle beklediğimiz şu günlerde, Ragnar Lothbrok’un maceralarını bizzat yaşama fırsatı gerçekten de hayli çekici geliyor! Playstore üzerinden bu oyunu ön sipariş olarak alabilir, böylece çıkış zamanı geldiğinde hemen oynamaya başlayabilirsiniz. Oyunu erken sipariş eden oyuncular ayrıca özel kalkan işlemeleri ve ekstra kredi gibi özel hediyeler de kazanacaklar.