Anasayfa Haber iPhone 6, Güneşle Şarj Olabilecek

iPhone 6, Güneşle Şarj Olabilecek

iPhone 6

Apple’ın yeni amiral telefonu için ilginç fikirleri var.

Apple’ın son çıkardığı iPhone 4 ve iPhone 5 serisi, dünya pazarında kapış kapış satılsa da, kullanıcılarına birçok problem yaşattı. Özellikle iOS işletim sisteminden kaynaklı problemlerin birçoğu halen çözülebilmiş değil. Güvenlik açıklarından bahsetmiyoruz bile!

Yenilik sunmayan iPhone’ların gidişatı değişebilir mi? Sanıyoruz ki, Apple da bunun farkında vardı. Birkaç gün önce Apple’ın üretim tezgahından sorumlu Foxconn fabrikalarında, 100 adet safir kaplama ekrana sahip iPhonelar üretildi. Geçtiğimiz yıl Şubat ayında ise Apple’ın solar şarj patenti için çalışmaları vardı. Ortaya çıkan söylentiye göre Apple bu iki özelliği birleştirmeyi amaçlıyor.

Eğer Apple, bir akıllı telefon içerisine güneş enerjisi ile şarj olma özelliği ekleyebilirse, pazarda beklenmedik değişiklikler olabilir. Söylentilere göre üzerinde çalışılan safir cam kaplamanın solar panel özelliği bulunacak. Kullanıcı bu sayede, telefonunu güneş altında tutarak şarj edebilecek.

iPhone, batarya ömrü açısında oldukça yetersiz. Solar panelin entegre edilmesiyle birlikte, karşımızda bambaşka bir manzara olabilir. Tabii bunlar söylentiden ibaret. Birçok kaynağa göre Apple bu özellikleri ayrı ayrı satışa sunacak. iPhone 6 için sunulacak olası güneş paneli aparatı, telefonun piyasaya çıkmasıyla beraber, kullanıcılara sunulacaktır. Bu, tam da Apple’a yakışacak bir strateji.

Şu bir gerçek ki, ekran boyutları büyüdükçe ve yeni özellikler getirildikçe, akıllı telefonların batarya ihtiyacı daha da artıyor. Ancak tasarım sıkıntılarından dolayı, telefonlar olabildiğince ince tutulmaya çalışılıyor. Güneş paneli desteği ile iPhone yeniden pazarda yükselişe geçebilir.