Anasayfa Haber Amazon’un Oyun Konsolu Ne Zaman Piyasaya Çıkacak?

Amazon’un Oyun Konsolu Ne Zaman Piyasaya Çıkacak?

amazon

Amazon yepyeni bir pazara giriş yapmadan önce ince eleyip, sık dokuyor.

Amazon’un konsol savaşlarına gireceğine dair ilk haberler, geçtiğimiz yılın sonuna doğru ortaya çıkmıştı. Söylenenlere göre Amazon, Kasım 2013 tarihine kadar yeni bir oyun konsolu piyasaya sürecekti. Ancak bir gecikme yaşandı.

Bu gecikmenin, Amazon tarafından bilinçli yapıldığı aktarılıyor. Firma konsolun satış fiyatını 300 Dolar’ın altında tutmak istiyor. Bu sebepten ötürü, üretim tezgahında birkaç değişiklik yapıldığından bahsediliyor.

Android işletim sistemi ile çalışacak Amazon’un oyun konsolunun henüz bir ismi yok. Çıkış tarihinin 2014 yılı içerisinde olması planlanıyor. Henüz ortada sızdırılmış bir görsel ya da teknik özellik de yok.

Ancak söylentilere göre Amazon, ürünün prototip halini birçok oyun geliştiricisine ve dağıtımcısına göndermiş. İlk bakışta PlayStation 1’i andıran oyun konsolunun gri renkte olduğu gözlemlenmiş. Tabii son halinde farklı renk seçenekleri sürülebilir. Uzunca dikdörtgen yapıdaki konsolun keskin hatlarının olduğu söyleniyor.

Teknik özellikler bakımından ise konsol sahipleri, oyun oynamanın yanı sıra internet üzerinden müzik, film ve video indirebilecek. Ayrıca canlı olarak yayın yapma (Streaming) imkanları da olacak.

Eğer Amazon kendi oyun konsolunu satacaksa, Microsoft, Sony ve Nintendo gibi firmaları oldukça enteresan bir durumda bırakacak. Bu üç firma, konsol savaşlarının ağır topları. Hepsi de ürünlerini, Amazon’un internet sitesinden satıyor. Eğer Amazon, kendi kullanıcılarına özel indirimler veya kampanyalar yapacak olursa, büyük konsol üreticilerinin önüne geçmiş olacak.

Konsol üreticileri bu sebepten ötürü Amazon’daki ürünlerini geri çekmeye başlayabilir. Eminiz ki, Amazon da bunun farkındadır. Duruma karşılık önlemlerini ve planlarını çoktan hazırlamıştır.