Anasayfa Haber Android, ABD’de Piyasanın Yarısını Ele Geçirdi

Android, ABD’de Piyasanın Yarısını Ele Geçirdi

Android

Android işletim sistemi, ABD’de 2013’ün son çeyreğinde akıllı telefon piyasasının yarısını ele geçirmiş durumda.

2013’ün son finansal çeyreğine dair yeni bilgiler açıklandı. Araştırma firması Kantar tarafından hazırlanan ve açıklanan rapora göre, 2013’ün son çeyreğinde akıllı telefon piyasasında Android galip gelmiş.

Android büyümesini hızla sürdürürken, en büyük rakibi olan iPhone, düşüş gösteriyor. Kantar’ın raporuna göre ABD artık iPhone için en güçlü pazar olmaktan çıktı. Yine rapora göre iPhone’un pazardaki payı %43,9 değerine düşerken, Android’in pazar payı %50,6 olarak görünüyor. iPhone’un 2012 son çeyreğindeki pazar payı ise yaklaşık %50 idi.

2012 yılının dördüncü yani son finansal çeyreğinde Android’in piyasadaki payının %46,2 olduğunu ve platformun ciddi ivme kazandığını belirten Kantar, Apple’ın geçtiğimiz yıla rağmen daha fazla iPhone satmasına da dikkat çekti. Firma, pazardaki payının aksine daha fazla satış yapmış görünüyor. Kantar’ın raporunda toplamda ne kadar akıllı telefon ünitesinin satıldığına dair bir bilgi bulunmuyor.

Yine söz konusu mali çeyrekte iPhone satışlarının patlama yaptığı ülke Japonya olmuş. %68,7’lik payla Japonya’da akıllı telefon piyasasını domine eden iPhone’un İngiltere’deki payı %29,9, Çin’deki payı ise %19 olarak belirtildi. Windows Phone işletim sisteminin de kısa bir şekilde yer aldığı rapora göre, Microsoft’un telefonlar için geliştirdiği işletim sistemine sahip telefonların ABD’deki pazar payında %1,9’luk artış yaşanmış. 2012 son çeyrekte %2,4 pazar payına sahip olan Windows Phone, 2013 son çeyreğinde %4,3’lük paya sahip.