Anasayfa Haber Samsung Laptop İşini Bırakıyor mu?

Samsung Laptop İşini Bırakıyor mu?

Samsung Notebook

Yoksa Samsung, büyük pay sahibi olduğu Laptop pazarından çekiliyor mu?

Samsung’un dizüstü bilgisayar işinin sona ereceği söylentileri ortada dolaşıyor ancak gerçek iddialar şöyle: Samsung sadece bir dizi Notebook ürününün üretimine son verecek.

Samsung’un Ultrabook 9 Serisi, oldukça popüler. Bu seriye olan talep de gittikçe artıyor. Firma talepleri doyurmak amacıyla, Windows bazlı Notebook modellerinin üretimini 2015 yılında sonlandıracak. Samsung’un Chromebook serisine de devam edeceği düşünülüyor. Çünkü Chromebook serisi, ABD pazarında oldukça ilgi çekiyor.

Güney Kore’li teknoloji devi, Windows bazında hazırladığı Notebooklarla, pazarda iyi bir yere sahip olmuştu. Ancak Notebooklara olan talebin azalması ve tablet pazarının yükselişe geçmesi, bu cihazların satışını da etkiledi. Rakiplerin de pazardaki güçlü hareketleri bu kararda etkili olmuş olabilir.

Açıklamalara göre Samsung bu yıl içerisinde 7 Milyon adet laptop sevkiyatı gerçekleştirecek. Bu da 2013 yılında yaptıkları sevkiyattan %41 oranında daha az. Samsung, geçtiğimiz yıl 17 Milyon ürün sevkiyatı yapacağını planlarken, 12 Milyon birimde kalmıştı. Bu da Samsung’u ürün gamında düzenleme yapmaya sevk etti.