Anasayfa Oyun Grimrock 2 İlkinden Daha Büyük Olacak!

Grimrock 2 İlkinden Daha Büyük Olacak!

Legend_of_Grimrock_2_1

Legend of Grimrock 2’nin detayları ortaya çıkmaya başladı.

Yıllar önce oynadığımız ve artık klasik olmuş RPG türü oyunların temel tasarım özelliklerini modern zamanlara taşıyan bir oyundur Legend of Grimrock. Almost Human tarafından yapılan oyun çok büyük bir yapım değildi, ancak bu tür klasik RPG oyunlarından hoşlanan oyuncular tarafından hayli beğenildi ve kısa sürede çok tutuldu. Öyle ki, Almost Human ikinci ve çok daha büyük bir devam oyunu yapmaya karar verdi.

İlk oyun tamamen mahzenlerde geçiyordu ve dört kişilik bir maceracı grubunun atıldığı bir serüveni anlatıyordu. Hayli zor bir oyun olduğunu da söylemek lazım, ama zaten çekiciliği biraz da buradan kaynaklanıyordu. İkinci oyun ise çok daha büyük ve en az ilki kadar zorlu olacak. Konuyla ilgili detaylar yakın zamanda ortaya çıktı.

Legend_of_Grimrock_2_2

Legend of Grimrock 2 çok daha büyük bir oyun alanına sahip olacak biçimde tasarlanıyor. Senaryosu ilk oyunla doğrudan bağlantılı değil, o yüzden ilk oyunu oynamayanlar konuya yabancı kalmayacaklar. İlk oyunun aksine yenisi sırf mahzenlerde geçmeyecek. Nex adlı uygarlıktan uzak bir adaya gönderilen dört mahkumun macerasını konu alan yeni oyunda, tüm ada oyun alanı olacak. Yıkıntılar ve mahzenlerin yanı sıra geniş ve açık bir dünyaya sahip olacak olan oyunda, ayrıca gece ve gündüz döngüleri de yaşanacak, çevremizdeki tabiat canlı ve hareketli olacak.

Legend_of_Grimrock_2_3

Yeni oyunun grafikleri de hayli göz dolduruyor, ancak esas geliştirmeler oyun sistemi ve düşman yapay zekası üzerine yapılıyor. Karakter sınıfları çok daha dengeli ve özellikle büyücüler çok daha becerikli olacak. Düşmanlar ise yeni yapay zeka sayesinde takım halinde hareket edebilecek ve yardım çağırmak gibi farklı taktik kararlar verebilecekler. Ne var ki henüz oyunun çıkmasına biraz daha zaman var. O zamana kadar oynayacak benzer RPG türleri için Playstore‘u ziyaret edebilirsiniz. Klasik RPG sevenler için özellikle Baldur’s Gate 2: Enhanced Edition ve Might & Magic X: Legacy gibi yapımları tavsiye edebilirim.