Anasayfa Haber Hollanda, Pirate Bay’e Yenildi!

Hollanda, Pirate Bay’e Yenildi!

Pirate Bay Logo

Hollanda, Pirate Bay’e yönelik koyduğu engellemelerin hepsini kaldırdı.

Torrent denilince akla gelen ilk site olan Pirate Bay, kapatma ve engelleme kararlarıyla zor durumda kalmıştı. Pirate Bay yönetimi, serverları deniz aşırı ülkelere taşıyıp saklanmaya bile çalışmıştı. Bu macerayı da Pirate Bay, Gerçek Korsan Olma Yolunda İlerliyor başlıklı haberimizde sizlerle paylaşmıştık.

Birçok ülke tarafından yasaklanan ve engellenen Pirate Bay, bu alandaki savaşında önemli bir adım attı. Hollanda Mahkemesi’nin verdiği kararla, Pirate Bay’e 2012 yılında konulan erişim yasağı kaldırıldı. Sebebi ise bu engellemelerin insanları durdurmaması.

Yapılan araştırmalara ve anketlere göre kullanıcılar, Pirate Bay’e girmenin bir yolunu her halükarda bulunuyor. Proxy ve DNS ayarlarını değiştirmekten tutun da, yasadışı tarayıcı kullanımına kadar çeşitli yöntemler mevcut.

Engellemelerin bir işe yaramadığını, hatta Pirate Bay’e girişlerin artığını fark eden hükümet, bu sebeple engellemeyi resmen kaldırmış oldu. Böylece Pirate Bay, Avrupa’nın en büyük ülkelerinden birine karşılık önemli bir zafer elde etmiş oldu.

İşin sahne arkasına bakarsak, internet sağlayıcı firmalarının zarar gördüğü, daha fazla zarar görmemeleri için bu kararın alındığı söyleniyor.