Anasayfa Haber Internet Explorer Daha Az Pil Harcıyor

Internet Explorer Daha Az Pil Harcıyor

Internet Explorer 11

Internet Explorer, üzerindeki kötü intibayı her geçen gün azaltmaya çalışıyor. Yapılan testlere göre pil dostu en iyi tarayıcı, IE.

Internet Explorer’ın sosyal ağlarda bile alay konusu olan yavaşlığına hepimiz tanık olmuşuzdur. Ancak gün geçtikçe üzerindeki kötü intibayı üzerinden atmaya çalışan Internet Explorer, sürüm yükseldikçe hızlanmaya ve daha da gelişmeye başladı. Chrome’da desteklenmeyen ve hata veren internet sitelerinde genelde bir usta edasında yardıma koşan IE, son yapılan pil ömrü testlerinde, pil dostu en iyi internet tarayıcısı çıktı.

Daha önce gerçekleştirilen testlerde de en uzun pil ömrü Internet Explorer ile yakalanmıştı ve görünüşe göre IE, bu konudaki itibarını kaybetmemiş. Araştırmayı yapanın Microsoft’un kendisi olması işin içinde bir bit yeniği var mıdır acaba diye düşündürmüyor da değil.

Windows dizüstü ve tablet bilgisayarlarda en uzun pil ömrünü sağlayan Internet Explorer, kullanıcıların bilgisayarlarından daha fazla yararlanmalarını sağlıyor. Birkaç farklı cihazda (Toshiba Encore tablet, Surface Pro 2, eski HP Pavilion gibi) gerçekleştirilen test sonuçlarıyla karşılaştırmalar yapıldı. Bütün test işlemlerinde teste sokulan her tarayıcının dokunmatik veya masaüstü sürümlerinin en son sürümleri indirildi.

Toshiba Encore pil testiToshiba Encore 8 inç tablete bakıldığında IE’nin dokunmatik sürümü, yine IE’nin masaüstü sürümüne 8 saat 52 dakikalık skoru ile fark atarak galip gelmiş bulunuyor. Diğer internet tarayıcıları hemen hemen aynı sonuçları vermiş.

Microsoft Surface Pro 2 pil testiMicrosoft’un Surface Pro 2 cihazında yapılan pil testinde biraz garip sonuçlar karşımıza çıkıyor. IE’nin dokunmatik sürümü, Toshiba Encore’dakinin aksine en kötü ikinci performansı veriyor. IE’nin masaüstü sürümü ise Surface Pro 2’de en uzun pil ömrü sunan tarayıcı olduğunu gösteriyor. Firefox’tan ve Opera’dan da daha kötü bir performans gösteren IE dokunmatik sürümün bu sonuçları alması biraz şaşırtıcı, zira hem Toshiba Encore hem de Surface Pro 2, Windows 8’in RT olmayan tam sürümlerini çalıştırıyordu. Bu duruma bakılarak Surface Pro 2’nin yazılım konusunda hala biraz eksik kaldığı ve güncellenmesi gerektiği söylenebilir.