Anasayfa Haber Samsung Galaxy S5 Parmaklarınızın Ucunda!

Samsung Galaxy S5 Parmaklarınızın Ucunda!

samsung-galaxy

Yeni söylentiler, Galaxy S5’te parmakizi okuyucu olacağını işaret ediyor.

Samsung, Galaxy S5 hakkında resmi açıklama yapmadığı sürece, söylentiler durmayacak. İşin bu kısmından eminiz. Önce tablet-telefon boyutlarında olacağı söylendi, sonra 4K çözünürlüğü destekleyeceği belirtildi. Ancak elle tutulur bir haber henüz ortada yok.

Twitter’da mobil dünyası hakkında paylaştığı doğruluğu kanıtlanır bilgiler sayesinde bir fenomen haline gelen EvLeaks’ten yeni haberler var. Yeni açıklamalara göre Galaxy S5 içerisinde parmakizi okuyucu olacak.

Haberin ortaya çıkışı da oldukça ince detaylarda yatıyor. FingerprintService.apk ismiyle keşfedilen dosyanın, dokunmatik ekrana entegre edildiği söyleniyor. Yani telefon üzerinde parmağınızı yerleştireceğiniz herhangi bir çıkıntı olmayacak. Sadece ekrana dokunarak, parmakizi kilidini aktif edebileceksiniz.

Ortaya çıkan ikinci bir dosyanın ismi ise 3DTourViewer_WQHD_K.apk olarak kayıtlara geçti. 3D Tour Viewer hakkında yanlış bir yorumlama yapmak istemediğim için şimdilik ondan kaçınıyorum. Ama bir navigasyon-kamera uygulaması olabilir. Ancak WQHD bariz bir şekilde 2560×1600 çözünürlüğü işaret ediyor. Birçok kullanıcıya göre bu kadar ufak bir cihazda, yüksek çözünürlük kalitesinin sunulması oldukça gereksiz.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi söylentiler durmak bilmiyor. Samsung, Galaxy S4 ile S3’te yakaladığı beğeniyi toplayamamıştı. Bir ara geçiş telefonu olan Galaxy S4’ten sonra, S3 gibi yenilikler sunacağına inandığımız Galaxy S5’i merakla bekliyoruz.