Microsoft’un sunum dosyalarından sızan bilgilere göre Windows Phone için bildirim merkezi yolda.
Microsoft’un mobil platformlar için geliştirdiği Windows Phone işletim sistemini çalıştıran telefon kullanıcılarının uzun süredir beklediği Bildirim Merkezi hayali, gerçek olma yoluna girdi. Söz konusu özelliğin Nisan ayında Windows Phone 8.1 güncellemesi ile gelmesi bekleniyor.
Windows Phone’un en çok eleştirilen yönü, genelleştirilmiş bir bildirim merkezine sahip olmamasıydı. Microsoft’un kullanıcı forumlarında da en çok istenen özelliği Microsoft dikkate aldı ve görünüşe göre bildirim merkezini geliştirdi. Haberin kaynağına göre bu çok istenen özellik Nisan ayında BUILD konferansında Windows Phone 8.1 güncellemesi ile duyurulacak.
Yukarıdaki görselde görüldüğü üzere, bazı özellikler son zamanda Android ve iOS sistemlerinin eklediği özelliklerle benzerlik gösteriyor. Bildirim ekranının üst kısmında Wi-Fi ve Bluetooth’u açmak, Windows Phone Güncelleme 3 ile gelen Sürüş modunu etkinleştirmek ya da Ayarlar menüsüne gitmek için kısayollar mevcut. Kullanıcılar, ekrandaki bildirimleri tek tek ya da toplu halde bir dokunuşla silebilecekler. Uygulama içerisindeyken bir bildirim geldiğinde üst kısımdaki çubuğa küçük bir simge gelecek ve yukarıdan aşağı bir sürükleme hareketiyle bildirim merkezi açılabilecek.
BUILD konferansına daha çok vakit var, ancak önümüzdeki haftalarda konuyla alakalı daha çok sızıntı ve bilgi yayınlanabilir.




