Anasayfa Haber MediaTek, Qualcomm’a Kafa Tutuyor!

MediaTek, Qualcomm’a Kafa Tutuyor!

mediatek-yonga

MediaTek yeni 8 çekirdekli işlemcisini tanıttı duyurdu. İşte detaylar:

Tayvan merkezli işlemci üreticisi MediaTek, yaptığı hamleler ile sıkça isminden söz ettiriyor. Sadece 2 ay önce dünyanın ilk gerçek 8 çekirdekli işlemcisini piyasaya sürerek dikkatleri üzerine çekmişti. Birbirinden bağımsız olarak işlem yapabilen 8 çekirdekli Cortex-A7 ile büyük firmalara kafa tutmuştu.

ARM, Cortex-A17 teknolojisi üzerindeki planlarını açıklamasına rağmen, MediaTek’ten yeni bir hamle geldi. Firma 4 adet 2.2-2.5 GHz’lik A17 çekirdek ve 4 adet 1.7 GHz’lik A7 çekirdekleri tek bir işlemci üzerinde birleştirmeyi başardı. Ayrıca üzerine Rogue PowerVR Series6 grafik yongasını da ekleyerek, kullanıcının ihtiyacı olan tüm bileşenleri bir araya getirmiş oldu.

A17 çekirdekler, A9 nesline göre %60 daha güçlü sergiliyor. Bu da orta seviye akıllı telefonlar ve tabletlerde kullanıldığında fazlasıyla performans elde ediliyor. MT6595 olarak adlandırılan işlemciler, Qualcomm’un Snapdragon 800 ve 805 yonga setlerine kafa tutacak düzeyde inşa edildi.

MediaTek’in açıklamasına göre göre MT6595, 8 çekirdekli H.265 Ultra HD Codec destekli LTE SoC sisteme sahip. 4Kx2K çözünürlükte video oynatma kapasitesine sahip. Yongaların yıl içerisinde telefon üreticilerine gönderileceği ve yıl ortasında yeni cihazların piyasaya sürüleceği söyleniyor.