Anasayfa Haber Nokia Normandy’den Son Haberler!

Nokia Normandy’den Son Haberler!

Evleaks tarafından sızdırılan Nokia Normandy görüntüsü.
Evleaks tarafından sızdırılan Nokia Normandy görüntüsü.
Evleaks tarafından sızdırılan Nokia Normandy görüntüsü.
Evleaks tarafından sızdırılan Nokia Normandy görüntüsü.

Nokia’nın sır gibi saklanan yeni akıllı telefonu bu ay sonunda görücüye çıkacak.

Nokia’nın ilk Android işletim sistemine sahip akıllı telefonu olacağı düşünülen Normandy hakkında yeni bilgiler açığa çıktı. Normandy kod adıyla anılan telefon şu sıralar Nokia X olarak biliniyor. Firma kaynaklı yapılmış bir açıklama henüz yok.

Söylentilere göre Nokia X, ay sonunda Barcelona’da düzenlenecek Dünya Mobil Kongresi’nde ortaya çıkacak. Nokia’nın şimdiden basın davetiyelerini yolladığı biliniyor. Açıklanacak ürünler hakkında çok fazla bilgi olmamasına karşın, tanıtım sırasında Nokia X’e dair ilk resmi bilgilere ulaşacağımızı düşünüyoruz.

Nokia, Windows Phone işletim sistemi ile pazarda güvenilir bir yer kazandı. Asha serisi ile de düşük ve orta seviye telefonlarıyla, pazardaki dengeleri eline almak istiyor. Yeni çıkaracakları Android işletim sistemine sahip bir telefon, Nokia’nın mobil pazardaki kuvvetini artıracaktır.

nokia-x-normandy-2

Söylentiler Nokia X’in içerisindeki Android işletim sisteminin oldukça farklı olacağını işaret ediyor. Yani Galaxy S serisi ya da Nexus tabletlerde gördüğümüz Android işletim sistemi gibi olmayacak. Daha önce Amazon’un Kindle tabletlerde kullandığı gibi özelleştirilmiş bir sistemden bahsediliyor. Yani Nokia X’in Android üzerinden kendisine ait bir arayüz hazırlayacak. Google’ın servisleriyle ne kadar bağlantılı olacağı bilinmemekle beraber Windows Mağazası’na bağlı olabileceği yönünde de bilgiler var.

Bu zamana kadar birçok kişi Nokia’nın Android’e geçiş yapmasını istiyordu. Bakalım firma beklenileni verebilecek mi?