Anasayfa Oyun Mount & Blade 2: Bannerlord’dan Haberler

Mount & Blade 2: Bannerlord’dan Haberler

Bannerlord_01

Mount & Blade serilerinin son oyunu hızla yaklaşıyor.

Çıktığı günden bu yana inanılmaz bir ilgi gören ve benzeri az görülen satış rakamlarına ulaşan Mount & Blade serilerinin son oyun olan Mount & Blade 2: Bannerlord’un yapımı hızla sürüyor. Yapımcı TaleWorlds Entertainment firmasının resmi sitesinde yayınlanan “geliştirici blogu” yapılan çalışmalar ve ilerleme hakkında çok sık olmasa da kritik bilgiler veriyor.

Üzerinde hayli zamandır çalışıldığı bilinen Bannerlord, önceki oyunlardan çok daha öncesindeki bir zaman diliminde geçen olayları konu alacak. Calradia topraklarında hüküm süren büyük imparatorluk yıkılmak üzeredir. İmparatorluğun zayıflamasından faydalanan sancakbeylerinden bazıları özgürlüklerini ilan etmiş ve kendi krallıklarını kurmuşlardır. Daha küçük bazı fraksiyonlar da baş kaldırmış ve kendi bölgelerinde hakimiyet kurma çabasına girmişlerdir. Tüm bunların üstüne bir de Calradia’da oluşan otorite boşluğundan faydalanan haydut çetelerinin estirdiği terör eklenince, ortam iyice şenlik havasına bürünür.

Bannerlord_02

Biz işte bu şenlikli atmosferin ortasına tam göbekten dalacak ve olup bitenden kendimize bir pay koparmaya çalışacağız. Ancak gidilecek yollar yine bol ve zorlu. İmparatorluğun tekrar birleşmesine mi çalışacağız? Yoksa krallıklardan birine tüm Calradia’yı ele geçirmesinde yardımcı mı olacağız? Belki de herkesi ezip geçecek yeni bir imparatorluğun temellerini atarız, kimbilir? Ancak sonuç ne olursa olsun, Calradia’nın geleceğinde söz sahibi olacağımız kesin.

Solda eski, sağda yeni oyundan alınan karakter modellerini görebilirsiniz
Solda eski, sağda yeni oyundan alınan karakter modellerini görebilirsiniz

Yayınlanan görseller ve ilerleme bloglarından, Bannerlord’un yapım aşamasının hayli ilerlemiş olduğunu anlamak mümkün. Kullanılan yeni oyun motoru eskiye oranla çok daha gelişmiş grafikler sergiliyor. Bu arada başta arabirim olmak üzere pek çok konuda ciddi tasarım değişiklikleri yapılıyor. Mesela envanterdeki malzemeleri yoldaşlarımıza giydirmek ya da yeteneklerini ayarlamak için artık her biriyle konuşmak zorunda kalmadan, doğrudan envanter arabirimini kullanabileceğiz.

Kuşatmalar eskisine oranla daha fazla taktik seçenek sunacak
Kuşatmalar eskisine oranla daha fazla taktik seçenek sunacak

Bu arada savaş modelleri de hayli elden geçiriliyor, savaş alanları çok daha geniş ve birim yapay zekası çok daha gelişmiş olacak. Kuşatma savaşlarında da daha detaylı ve daha fazla taktik seçenek sunan bir yapı kuruyorlar. Oyunun ne zaman çıkacağına dair henüz kesin bir bilgi yok, ancak 2015 başlarında piyasada görme ihtimalimiz hayli yüksek görünüyor. Tabii bu arada boş durmak istemiyorsanız, Mount & Blade: Warband ile Calradia topraklarına aşinalık kazanabilirsiniz. Bugün için Playstore üzerinde 10 TL altında fiyatla satılan bu muhteşem oyun, size kendi krallığınızı kurma imkanı veren nadir yapımlardan biridir. Üstelik modüler yapısı sayesinde hayli modder dostu olan bu oyun için piyasada çok sayıda ücretsiz mod bulabilir, Osmanlı’dan Roma’ya kadar farklı çağların tadını yaşayabilirsiniz!