Anasayfa Haber LG, G Pro 2’yi Tanıttı!

LG, G Pro 2’yi Tanıttı!

LG G Pro 2

LG, merakla beklenen yeni amiral gemisi G Pro 2’yi nihayet tanıttı.

Android pazarını domine eden belli başlı isimler ve modeller olsa da, LG gibi firmalar sürekli kendini yenileyerek konumlarını güçlendiriyorlar. Güney Koreli teknoloji devi bu yolda yeni amiral gemisi olan G Pro 2’yi tanıttı.

Telefonu duyurma konusunda LG, elini çabuk tuttu. Zira yeni nesil iPhone ve Galaxy S5 gibi en çok beklenen telefonlardan daha önce tanıtıldı. Telefonun özelliklerinden bahsedecek olursak G Pro 2, Android KitKat 4.4 işletim sistemini çalıştıracak. 5.9 inçlik büyük bir ekrana sahip olacak telefonun, Samsung Galaxy Note 3’e kıyasla 0,2 inç daha büyük bir ekranı var.

“Kulaklara şenlik!” diyen telefonun 1 watt gücünde hoparlör sistemi bulunuyor. Bu da atalarına göre %30 daha sesli bir akıllı telefonla karşı karşıya olduğumuz ve piyasadaki en güçlü hoparlöre sahip olan akıllı telefonun LG G Pro 2 olduğunu gösteriyor.

2.26 GHz hızında, dört çekirdekli Snapdragon işlemciye sahip olan telefon, 3 GB RAM bellek barındırıyor. 2014 akıllı telefon piyasasında yüksek standartların çizgisini çeken telefonun 13 megapiksellik bir kamerası bulunuyor. Cihazın 16 ve 32 GB’lık iki ayrı modeli sunulacak.

LG G Pro 2’nin en öne çıkacak olan özelliği ise şüphesiz “Knock Code” isimli özellik. Düşünce bakımından Apple’ın parmak izi tarayıcı teknolojisiyle benzerlik gösteren özellik, kullanıcıyı tanımak için tasarlanmış. Son kullanıcı, ekrana parmak izini okutmak yerine birkaç kez dokunacak (iki ya da sekiz dokunma arası) ve kimliğini onaylayıp kilidi açacak.

Söz konusu telefonun ay sonunda piyasaya sürülmesi beklenirken, Yahoo!’nun yaptığı açıklamaya göre Samsung Galaxy S5’ten önce piyasaya sürülmesi LG için çok önemli bir adım olabilir.