Anasayfa Makale Hayat Steve Jobs’ın Faresine Yakından Bakın!

Steve Jobs’ın Faresine Yakından Bakın!

Steve Jobs’ın 30 yıl önce gömdüğü kapsülden çıkanlar, teker teker tanıtılıyor.

Apple’ı Apple yapan isim Steve Jobs, bundan 30 yıl önce bir zaman kapsülünü Colorado’nun topraklarına gömdü. Kapsül, Jobs’ın 1983 yılında düzenlenen Aspen Uluslararası Tasarım Konferansı sırasında yaptığı konuşmanın ardından gömülmüştü.

Steve Jobs’ı, 2011 yılında kanser yüzünden kaybettik. 2000 yılında açılması planlanan kapsülün yeri tespit edilememişti. Kendilerine Diggers ismini veren bir grup National Geographic’in de desteğiyle 13 yıldır kayıp olan kapsülü bulmuştu. Geçtiğimiz yılın Eylül ayında ortaya çıkarılan kapsülün içerisindekiler, teker teker tanıtılıyor.

Zaman kapsülünden çıkan fare, görenler arasında nostaljik bir hava estirdi. 1984 yılında piyasaya sürülen Apple’ın ilk bilgisayarlarından Lisa’ya ait farenin kalın kabloları ve tek bir butonu bulunuyor. Lisa, daha sonrasında Macintosh bilgisayarlara evrilmişti.

Grup tüm eşyaları 25 Şubat tarihinde yayınlayacakları bir program ile tanıtacak. Zaman kapsülünün içerisinde eski Lisa faresi dışında, 6’lı bira, The Moody Blues albümü ve Rubik Küp gibi döneme ait eşyalar bulunuyor.