Anasayfa Haber İnternet Trolleri Sadist Oluyor!

İnternet Trolleri Sadist Oluyor!

internet-troll

Yapılan uzun araştırmalar sonucunda internet trollerinin kafasının normalden farklı çalıştığı kanıtlandı.

Sanal dünyanın yaygınlaşması ile beraber, literatürümüze Troll ismi eklenmiş oldu. Troll kelimesinin ne anlama geldiğini bilmeyenler için ufak bir açıklama yapalım.

İnternet Trolleri (Hayır Yüzüklerin Efendisi’ndeki dev canavarları düşünmeyin) genelde insanların paylaşımlarını baltalayan ve bundan zevk alan kişilerdir. Yardım için açılan bir başlığın altına yanlış yönlendirme yaparlar, sizi sinir edebilecek argümanlar sunabilirler. Bu işi başarıyla yerine getirenler sizi güldürebilir. Ancak son zamanlarda Troll kavramı da kötü bir biçimde değişikliğe uğradı. Genelde art niyetli insanlar için kullanılan bir tanım haline geldi.

Bu konu hakkında Kanada’daki 3 farklı üniversite, internet Trollerinin sadist ve psikopat kişiliklere sahip olduklarını ortaya koydu. Araştırma Personality and Individual Differences isimli dergide bu ay içerisinde yayınlandı.

Araştırma yüzlerce internet kullanıcısı üzerinde yapıldı. Troll ve trolleme kavramları üzerine yapılan araştırma sonucunda, bu kişilerin yüksek derece sadistlik, psikopatlık ve Makyavelizm (Machiavellianism) özelliklerine sahip oldukları belirlendi. Şu noktada Makyavelizm kavramına yabancı olanlar için tanımı biraz açmak gerekiyor. Genelde başarıya ulaşmak için dolandırıcılık, sahtekarlık yapan siyasi isimler için kullanılır. Ancak günlük yaşamda ikiyüzlü insanlar için de kullanılmaktadır.

Araştırma herhangi bir internet kullanıcısının, gün içerisinde en azından 1 Troll ile uğraştığını savunuyor. Sosyal medya, oyun, forum gibi platformlarda sıklıkla karşılaşılıyor.

Manitoba Üniversitesi, Winnipeg Üniversitesi ve British Columbia Üniversitesi tarafından yapılan araştırma, internet kullanımının rahatlığı yüzünden, günlük hayatta sunulamayan argümanların sanal karakteristiklere yansıdığını söylüyor.

Görsel Kaynak: Shutterstock/Memo Angeles