Anasayfa Teknoloji Bu Haftasonu Kıyamet Kopuyor!

Bu Haftasonu Kıyamet Kopuyor!

ragnarok

Nors mitolojisine göre 22 Şubat’ta kıyamet kopacak!

Norse ve Germen mitolojisine göre Dünya’nın sonu 22 Şubat’ta gelecek. Mitolojik hikayelere göre Ragnarok olarak adlandırılan kıyamet ile birlikte tüm tanrılar düşecek, dünya ikiye ayrılacak ve sağ kalan 2 kişi, insanlığı yeniden kuracak.

Maya takviminin 21 Aralık 2012’de bittiğini gösteren işaretler, insanlar üzerinde büyük bir etki yaratmıştı. Herkes kıyametin kopacağını düşünürken, elbette hiçbir şey yaşanmadı. Hurafeleri daha öncesinde 21 Aralık Dünya’nın Sonu Değil! makalemizde de bilimsel açıklamalarla yalanlamıştık.

Kıyamet senaryoları hakkında son fenomenimiz ise Ragnarok. 13. yy’da Snorri Sturluson tarafından yazılan Nors Edda’sı, Kuzey mitolojilerini bir araya topluyordu. Hikayelere göre kendi bağırsakları ile yeraltına mahkum edilen Loki serbest kalır. Öc almak için kendi evlatları Kurt Fenrir, Midgard Yılanı ve Hel, Tanrıların topraklarına ilerlemeye başlar.

Fenrir kurdu Odin ile girdiği mücadele sonucunda, Asgard’ın yani Tanrıların topraklarının yöneticisini öldürür. Thor ise Midgard Yılanı’nı yenmesine karşın zehirlendiği için yere yığılır. Hel, cehennemden çağırdığı (Nors mitolojisine göre cehennem buz gibidir) devler ve trollerle insanları katletmeye başlar.

Ragnarok'u getirecek Loki ailesi. Midgard Yılanı, Hell ve Fenrir Kurdu.
Ragnarok’u getirecek Loki ailesi. Midgard Yılanı, Hell ve Fenrir Kurdu.

Asgard ve Midgard arasındaki Bifrost köprüsünün koruyucusu Heimdall borusunu öttürür. Bu borunun öttürülmesi Ragnarok’un geleceğinin işaretidir. Loki ve Heimdall arasında amansız bir savaş gerçekleşir. İkisi de birbirini öldürür. Korumasız kalan Asgard düşer, Midgard alevler içerisinde kalır. Sağ kalan 2 insan, dünyayı yeniden şekillendirir.

Efsanelere göre Heimdall’ın borusu çalındıktan 100 gün sonra Ragnarok kopacak. Yapılan araştırmalara göre 22 Şubat 2014 Ragnarok’u işaret ediyor.

Tabii insanlar bu olayı Maya Takvimi’nde olduğu kadar ciddiye almıyor. Bunun yerine Dünya çapında yapılan büyük festivaller var. Bunlardan en büyüğü Jorvik Viking Festival’i 22 Şubat’ta son bulacak. Yani korkmanıza gerek yok.

Technopat olarak tavsiyemiz haftasonu planlarınızı iptal etmemeniz yönünde. Hatta en kısa sürede Norse mitolojilerini anlatan bir kitap alıp, kendinizi bu mitolojinin destansı hikayelerinde kaybetmenizi öneririz.