Anasayfa Haber Apple ve Tesla Arasında Neler Oluyor?

Apple ve Tesla Arasında Neler Oluyor?

tesla-model-s

Melez otomobil üreticisi Tesla’nın CEO’su Elon Musk, Apple ile görüştüğünü itiraf etti.

Son zamanlarda teknoloji firmaları ve otomobil üreticileri arasında yakınlaşmalar yaşanıyor. Özellikle mobil dünyanın ileri gelenleri, yeni yazılımlarını ya da donanımlarını, otomobillerin içerisine yerleştirmeye can atıyor. Google ve Audi’nin ortaklık anlaşmasının ardından, gözler Apple’a çevrilmişti.

Uzun süredir Apple ve Tesla’nın görüştüğüne dair söylentiler çıkıyordu. Ancak iki taraftan da resmi bir açıklama hiç bir zaman yapılmadı. Apple’ın Tesla firmasını satın alacağına ya da ortaklık anlaşmasına imza atacağına dair söylemler bulunuyordu.

Tesla’nın CEO’su Elon Musk’ın itirafına göre Apple ile hali hazırda bazı görüşmeler var. Detaylar belli olmasa da, Apple’ın Tesla firmasını satın alıp almayacağına yönelik sorulan sorular cevapsız kaldı. Musk’ın açıklamalarına göre Tesla satılık değil.

Elon Musk, firmanın takvimi konusunda bazı sıkıntılarla uğraşıyor. Model X SUV, 2014’te çıkması beklenirken şimdi de 2015’e ertelendi. Musk, otomobile mükemmeliyetçi bir hava ile yaklaştığından dolayı araçtan memnun değil.