Anasayfa Haber Samsung’un Exynos Infinity Yongası Görücüye Çıkıyor

Samsung’un Exynos Infinity Yongası Görücüye Çıkıyor

Samsung-Exynos-Infinity

Önümüzdeki hafta içerisinde Exynos Infinity teknoloji dünyasına tanıtılacak.

Yeni Exnos yongasetini, geçtiğimiz CES 2014 Fuarı’nda görememiştik. Ancak Samsung kaç zamandır yeni Exynos Infinity yongaseti için tanıtımlarda bulunuyor. Önümüzdeki hafta Barselona’da düzenlenecek Dünya Mobil Kongresi sırasında Samsung’un yeni yongasetini görebileceğiz.

Exynos Infinity, Exynos 5 Octa’nın yerine gelecek. Bu da demek oluyor ki, Samsung’un yeni amiral telefonu Galaxy S5’te Exynos Infinity kullanılacak.

Geçtiğimiz yıl Eylül ayında, Samsung’un açıklamasına göre Exynos 5 Octa yongası, HMP (Heterogeneous Multi-Processing) desteği veriyordu. Yani her bir CPU, ihtiyaç dahilinde kapatılıp açılabiliyordu. Ayrıca tüm fiziksel çekirdekler aynı anda çalıştırılabiliyordu. Ancak bu özelliği Exynos 5 Octa’da görememiştik. Exynos Infinity, kesinlikle HMP desteği verecek.

Samsung hali hazırda 64-bitlik Exynos işlemciler üzerinde çalıştığını açıklamıştı. Dört çekirdekli, GH7 olarak adlandırılan, ARM v8-A 64-bit mühendisliği hakkında da yeni bilgilerin kongre sırasında ortaya çıkacağı düşünülüyor.