Anasayfa Haber PayPal ve Samsung, Parmak İzi İle Ödeme İmkanı Sunuyor

PayPal ve Samsung, Parmak İzi İle Ödeme İmkanı Sunuyor

paypal-logo

Samsung Galaxy S5 kullanıcıları artık hareket halinde veya mağazadayken, PayPal kabul eden mağazalardan kolay ve güvenli bir şekilde şifresiz alışveriş yapabilecekler.

PayPal ve Samsung, Galaxy S5 kullanıcılarının, mobil ve normal mağazalarda PayPal kabul eden tüm markalara yalnızca parmak izleriyle giriş ve alışveriş yapabileceklerini sağlayacak işbirliğini duyurdu. Bu yeni güvenli biyometrik özellik, Galaxy S5 kullanıcılarının artık milyonlarca PayPal satıcısına ait şifre veya giriş detaylarını hatırlamak zorunda olmayacağı anlamına geliyor. PayPal, Samsung’un mobil parmak izi tanıma teknolojisini destekleyen ilk küresel ödeme şirketi olacak.

150’den fazla ülkede faaliyet gösteren Samsung, dünyanın en çok güvenilen telefon üreticilerinden biri. Lansmanı bugün Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC) yapılan yeni, beşinci nesil Samsung Galaxy S5’te geleneksel giriş bilgileri ve şifre yerine parmak izi tanıma teknolojisinin kullanılması, tüketicilerin PayPal kabul eden milyonlarca markayla daha da güvenli, kusursuz bir mobil ve mağaza alışverişi deneyimi yaşamasını sağlıyor.

PayPal Ürün Müdürü Hill Ferguson, “Geçen yıl Hızlı Çevrimiçi Kimlik Birliğine (FIDO) önderlik ettik ve endüstrinin yakında şifrelerin ötesine geçeceği öngörüsünde bulunduk; bugün yaptığımız duyuru bizi bu gerçekliğe bir adım daha yaklaştırıyor” ifadesini kullanarak, “Yeni Galaxy S5’teki parmak izi tanıma teknolojisinden faydalanmak için Samsung ile birlikte çalıştık. Tüketicilerin güvenlik ile kolaylık arasında seçim yapmak zorunda olmadığını gösterdik. Tüketiciler, parmaklarının tek bir hareketiyle yine PayPal hesaplarına güvenli bir şekilde giriş yapıp, mobil cihazların sunduğu rahatlıkla alışveriş ve ödeme yapabileceker.”

Buluttaki güvenli cüzdan

PayPal, bulutta güvenli bir cüzdan sunuyor ve kişisel bilgileri cihazda tutmuyor. Müşteriler, yeni Galaxy S5 üzerinden PayPal ile ödeme yapmak için parmak izlerini kullanabilecek çünkü cihazda bulunan FIDO Ready (FIDO’ya Hazır) yazılım, cihazdaki parmak izi sensörüyle PayPal’ın bulut hizmeti arasında güvenli bir iletişim sağlıyor. Cihazın PayPal ile paylaştığı tek bilgi, PayPal’ın kendi sunucularında herhangi bir biyometrik bilgiyi depolamak zorunda kalmadan, müşterinin kimliğini doğrulamasına imkân tanıyan benzersiz bir şifreli anahtar.

Samsung Mobil Ürün Stratejisinden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Hankil Yoon, konuyla ilgili olarak, “Dünyanın en güvenilir online ödeme çözümlerinden birini büyük mobil pazarına getireceği için PayPal ile olan ilişkimizden büyük heyecan duyuyoruz. PayPal ile birlikte yeni Samsung Galaxy S5 modelimizde müşterilerimize kusursuz ve güvenli bir çevrimiçi alışveriş ve ödeme deneyimi sunmayı bekliyoruz” ifadesini kullandı.

PayPal’ın Samsung Galaxy S5 modeline yönelik parmak izi tanıma özelliği, Nisan ayından itibaren Avustralya, Brezilya, Hong Kong, Rusya, Birleşik Krallık ve ABD dahil dünya çapında 26 ülkede kullanıma sunulacak.