Anasayfa Haber Facebook’un E-Posta Servisi Emekliye Ayrılıyor

Facebook’un E-Posta Servisi Emekliye Ayrılıyor

Facebook E-posta servisi

Facebook’un yıllar önce başlattığı @facebook.com uzantılı e-posta servisi, rağbet görmediği için hizmete kapatılıyor.

Facebook, herkesin iletişini tek bir noktadan yapabilmesini amaçlıyor. WhatsApp’ı alma nedenlerini açıklarken de Zuckerberg, böyle demişti. Toplamda 19 milyar dolara WhatsApp’ı satın aldıktan sonra Facebook, mesajlaşma servislerinde değişiklik ve yeniliğe devam ediyor. WhatsApp’a sesli görüşme olanağının gelecek olması da bunlardan bir tanesi.

2010 senesinde hizmete sunulan hizmet, Facebook kullanıcılarına @facebook.com uzantılı e-posta adresi vererek (kullanıcıadını[email protected]) kullanıcıların e-posta aracıyla yaptığı iletişimi de Facebook Mesajlar’dan yönetebilmesini amaçlıyordu. Ancak Facebook, bir milyarlık aktif üyesi olmasına rağmen bu servisini yaymakta zorlandı.

Facebook’un e-posta servisinin diğer web tabanlı e-posta sağlayıcılara kıyasla çok fazla eksiği bulunuyordu ve bu yüzden kullanıcılar e-postalarını Facebook üzerinden kullanmayı tercih etmedi. Bir Facebook sözcüsü, yaptığı açıklamada @facebook.com uzantılı e-posta adresine sahip olan çoğu kullanıcının çok uzun zamandır e-postalarını kullanmadıklarından ötürü bu servise son vereceklerini belirtti.

Değişikliği Mart ayının başlarında uygulayacak olan şirket, kullanıcıları bu değişikliğe gitmeden önce uyaracak.