Anasayfa Makale Pratik Linkedin’den Kişi Silme, Bağlantı Kaldırma Nasıl Yapılır?

Linkedin’den Kişi Silme, Bağlantı Kaldırma Nasıl Yapılır?

LinkedIn hesabınızdaki bağlantıyı nasıl kaldırır? İletişim listenizden bir kişiyi nasıl silersiniz? İşte bu rehberimizde adım adım bağlantılarınızı kaldırmayı gösteriyoruz. Böylece güvenilir iş bağlantıları arasında tutmak istemediğiniz kişilerin hesabınızla direkt ilişkisini kesebilir ve bilgilerinizi görmesini kısıtlayabilirsiniz…

Bir iş sosyal ağı olan LinkedIn profesyoneller arası iletişim ve ağ bağlantıları için kurulmuştur. Kişisel değil, iş temelli bağlantılar ve güven ağı kurmak için inşa edilmiş bu sosyal ağda hesabınızda ekli olan bağlantılar önemlidir. Bir kişinin hesabınızda bağlantı olarak ekli olmaması gerektiğini düşünüyorsanız onu bağlantı listenizden silebilirsiniz.

Bunun için LinkedIn hesabınıza giriş yaparak ana sayfaya gelmelisiniz. Burada üst kısımda yer alan İletişim Ağı seçeneğine imlecinizi getirmeniz ve Kişiler‘i seçmeniz gerekir. Bunu gerçekleştirdikten sonra bağlantılar sayfasının sağ üst tarafında bulunan Bağlantıları Kaldır seçeneğine tıklayın.

Bağlantıları Kaldır seçeneği sizi ayrı bir sayfaya götürecek ve burada bir liste göreceksiniz. Burada bağlantısını kaldırmak istediğiniz kişilerin yanındaki işaret kutularını doldurmanız gerekiyor. Daha sonra Bağlantıları Kaldır seçeneğine tıklayarak işlemi tamamlayın. Burada karşınıza ikinci bir onay ekranı çıkacak ve onayladığınızda işlem tamamlanacak.

Peki LinkedIn’den birini kaldırdığınızda haberi olur mu? Hayır, o kişiye listenizden çıkartıldığına yönelik bir uyarı mesajı gitmez. Kişinin bunu anlaması için sizi listesinde bulamaması ya da hesabınıza girip bakması ve verilere erişemediğini anlaması gerekir.

Peki LinkedIn’de listenizden çıkarttığınız birini ekleyebilir misiniz? Evet, yeniden davet gönderilip eklenmesi mümkündür.

Görselleri adım adım işleyerek siz de aynı işlemi yapabilirsiniz:

linkedin-kisi-cikartma-baglanti-silme (1)linkedin-kisi-cikartma-baglanti-silme (2)linkedin-kisi-cikartma-baglanti-silme (3)linkedin-kisi-cikartma-baglanti-silme (4)linkedin-kisi-cikartma-baglanti-silme (5)linkedin-kisi-cikartma-baglanti-silme (6)linkedin-kisi-cikartma-baglanti-silme (7)linkedin-kisi-cikartma-baglanti-silme (8)linkedin-kisi-cikartma-baglanti-silme (9)linkedin-kisi-cikartma-baglanti-silme (10)