Anasayfa Haber Mobil’deki Tehlike Artıyor!

Mobil’deki Tehlike Artıyor!

malware-zararli-yazilim

Kaspersky, mobil cihazlara yerleşen zararlı yazılımların artışa geçtiğini açıkladı.

Mobil arenada, akıllı telefon ve tablet teknolojisi hızla gelişiyor. Buna paralel olarak, zararlı yazılımlarda da inanılmaz bir artış gözlemleniyor. Güvenlik sistemleri ve çözümleri sunan Kaspersky, son raporunda, mobil cihazlara yerleşen zararlı yazılımların, özellikle banka bilgilerini hedef aldığını açıkladı.

Zararlı yazılımlar ile geliştiriciler binlerce hatta milyonlarca Dolar, Euro, TL değerinde para çalabiliyor. Bunu yapabilmek için kullanıcının kredi kartı ya da banka bilgilerini sömürüyorlar. Kaspersky’nin açıklamasında, siber-suçluların bu konuda artık obsesif bir hale geldikleri belirtiliyor.

2013 yılı içerisindeki istatistiklere baktığımızda, yıl başında sadece 67 adet, finansal bilgileri çalmaya yönelik zararlı yazılımların olduğunu görüyoruz. Yıl sonunda ise bu sayı 1321e yükseldi. Yani bu alandaki zararlı yazılımlar 20 kat artış gösterdi.

Genele baktığımızda tehlikenin de ne kadar büyük olduğunu görüyoruz. Firma, 2012 yılında 40.000 zararlı mobil yazılım varken, 2013 yılında 100.000‘e çıktığını belirtiyor. Tablet, telefon gibi mobil cihazlara yerleşen bu yazılımlardaki artış oldukça tehlikeli.

Zararlı yazılımlar en çok Android işletim sistemini tercih ediyor. Açık kaynak koduna sahip olduğu için açık kapı bırakılma ihtimali çok yüksek. Kaspersky daha öncesinde 2013 yılındaki zararlı yazılımların %98inin Google işletim sistemini hedeflediğini açıklamıştı.

Bu istatistikler sizi korkutuyorsa, mobil cihazınıza güvenlik sistemi yüklemeyi düşünebilirsiniz. Öte yandan finansal işlemlerinizi mobil üzerinden yapmaktan vazgeçebilirsiniz.

Kaspersky’e göre bu yazılımları 2014 yılında çok daha artacak!

Görsel Kaynak: Shutterstock/watcharakun