Anasayfa Haber Apple CarPlay İle Otomobillere Giriyor

Apple CarPlay İle Otomobillere Giriyor

carplay-honda

Apple sonunda sır gibi sakladığı iOS otomobil arayüzünü resmi olarak duyurdu.

Son 1 yıldır, Apple’ın otomobillere girmek istediğine dair söylentiler çıkıyordu. iOS işletim sisteminin, şoförlere yardımcı olması planlanıyordu. Sonunda bu söylentiler gerçeğe dönüştü.

Apple sonunda CarPlay ismini verdiği otomobil arayüzünü duyurdu. iOS bazlı araba sistemi sayesinde, iPhone üzerinden araç üzerindeki tüm kontrolü sağlanabilecek. CarPlay navigasyon, direksiyonsuz araç kullanımı, müzik, trafik durumu, telefon görüşmesi yapmak ve mesaj atmak gibi özellikler sunuyor.

carplay-apple-2

iOS’un 3 büyük otomobil üreticisinin araçlarında kullanılacağı ortaya çıkmıştı. Apple bu yeni sistem hakkında, yeni bilgiler sunmaktan kaçınmıyor. Bunda elbette Google’ın Audi ile yaptığı anlaşmanın da payı olduğu söyleniyor.

CarPlay bir yandan şoför için kılavuzluk yaparken, bir yandan da araç içi eğlence işlerinin yürütülebileceği bir platform olarak karşımıza çıkıyor. iPhone kullanıcıları, telefonlarını bir platforma sabitlemeden, CarPlay arayüzünü kullanabilecek. Siri desteği sayesinde, harita uygulaması üzerinden navigasyon yardımı alınabilecek.

Apple’ın resmi açıklamasına göre CarPlay arayüzü ilk olarak Ferrari, Mercedes-Benz ve Volvo markalarında gösterilecek. Ayrıca BMW, Ford, General Motors ve Honda arabalarında da aynı arayüz sağlanacak. Daha fazla detay Geneva International Motor Show sırasında ortaya çıkacak.